Programele pentru Bacalaureatul 2025 au fost publicate. Ce trebuie să învețe elevii pentru examen

Data publicării:
Programele pentru Bacalaureatul 2025 au fost publicate. Ce trebuie să învețe elevii pentru examen / FOTO: Freepik.com@scphotograph
Programele pentru Bacalaureatul 2025 au fost publicate. Ce trebuie să învețe elevii pentru examen / FOTO: Freepik.com@scphotograph

Ministerul Educației a publicat programele pentru sesiunile de Bacalaureat din 2025 pe portalul subiecte.edu.ro, platforma națională pentru subiecte și bareme de la examenele și concursurile naționale. 



Aceste programe sunt identice cu cele valabile pentru sesiunile de BAC din 2023 și reprezintă variantele „complete” pentru a treia generație consecutivă după pandemia globală.

Astfel, elevii din acest an au de pregătit toate conținuturile, fără nicio excepție, spre deosebire de promoțiile din 2020, 2021 și 2022, care beneficiau de anumite ajustări.

Citește și Cum își pregătește școala elevii pentru meserii care nu există încă? Petruț Rizea, la Părinți Prezenți / VIDEO

Examenul de Bacalaureat 2025 va începe pe 10 iunie, cu proba scrisă la Limba română, conform calendarului oficial.

Începând din vara anului 2025, candidații de etnie maghiară vor susține o probă diferențiată la Limba și literatura română, cu subiecte structurate diferit, în conformitate cu o programă separată.

Autorii care trebuie studiați la Limba și literatura română pentru BAC 2025 la filierele REAL și UMAN sunt stabiliți în anexa nr. 2 a Ordinului ministrului educației naționale nr. 4.923/2013, care reglementează organizarea și desfășurarea examenului de Bacalaureat național – 2014.

Vezi și Eșecul la școală nu e sfârșitul lumii – cum să îți ajuți copilul să treacă peste

Lista autorilor este următoarea:

Mihai Eminescu

Ion Creangă

I.L. Caragiale

Titu Maiorescu

Ioan Slavici

George Bacovia

Lucian Blaga

Tudor Arghezi

Ion Barbu

Mihail Sadoveanu

Liviu Rebreanu

Camil Petrescu

G. Călinescu

E. Lovinescu

Marin Preda

Nichita Stănescu

Marin Sorescu

În comparație cu acum trei ani, când autorii Eugen Lovinescu, Titu Maiorescu, Marin Preda, Nichita Stănescu și Marin Sorescu nu au mai fost studiați, aceștia au fost incluși din nou în programa actuală și au fost abordați și în acest an școlar, împreună cu curentele literare aferente.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel