Psiholog Radu Leca: „Copilul nu are de ce să doarmă cu un pluş, păturica specială sau căciulița de la bunica” / VIDEO

Data publicării:
Psiholog Radu Leca „Copilul nu are de ce să doarmă cu un pluş, păturica specială sau căciulița de la bunica” / FOTO: freepik.com@freepik
EXCLUSIV
Psiholog Radu Leca „Copilul nu are de ce să doarmă cu un pluş, păturica specială sau căciulița de la bunica” / FOTO: freepik.com@freepik

Psihologul Radu Leca abordează importanța educării copilului de la o vârstă fragedă pentru a dezvolta un caracter puternic, care să îl pregătească să devină un bărbat echilibrat. 



Potrivit acestuia, renunțarea la obiecte simbolice, precum plușuri sau păturici, ajută copilul să nu dezvolte o dependență de atașamente materiale și să învețe să fie liber.

Psihologul susține, de asemenea, că implicarea tatălui în viața copilului, alături de rolul matern, este esențială pentru dezvoltarea unui adult puternic și stabil emoțional.

Citește și Psiholog Radu Leca, sfaturi pentru mamele de băieți: Cum să crești un bărbat responsabil și capabil să gestioneze relațiile sociale

Sursa foto: freepik.com@

„Să ajungi să construiești un bărbat, lucrul acesta începe din al doilea an de naștere și de viață al fiului tău. Începând cu vârsta de doi ani, după ce copilul a scăpat de pampers și de suzetă, cu dinții pronunțați în față și cu cerul gurii modificat, ca de asta a stat cu suzeta în gură.

Structura acesta de iubire a unor obiecte pe care copilul din punct de vedere compulsiv își face o ideactie fixă trebuie să dispară.

Psiholog Radu Leca: „Copilul nu are de ce să doarmă cu un pluş, cu o păturică specială, cu căciuliță de la bunica”

Sursa foto: freepik.com@uriphoto

Copilul trebuie să crească liber, neîncătușat de a  avea, de a poseda, de a nu împărți, de a nu da”, a explicat psihologul Radu Leca, în cadrul emisiunii Ultrapsihologie, moderată de Ramona A. Dumitru.

Vezi și Radu Leca, despre „bărbatul adevărat”. „Noțiunea de responsabilitate te ajută, te sperie, te îndoctrinează, te îngenunchează?” / VIDEO

Ramona A. Dumitru spune ca de obicei copiii au tendința de a dormi cu un obiect deoarece le lipsește ceva.

“În acest caz, este varianta clară că copilul nu a fost alăptat cât trebuie sau a fost înțărcat prea devreme.

Când înțarci copilul mult prea devreme și corpul copilului simte nevoia de laptele matern, el va dezvolta, ca și copilaș, dorința de a atrage lucruri pe care să le atingă, să le posede, să le strângă la piept, să se ascundă după ele, să se simtă în siguranță.

Cât se alăptează un copil băiat este o altă discuție.

Radu Leca: „Psihologia bărbatului puternic începe cu un cuvânt: MAMA”

Sursa foto: freepik.com@freepik

Minunat ar fi ca și tatăl să facă parte din familie, asta ar fi structura cea mai importantă și fabuloasă.

Dacă tatăl se implică în viața copilului, atunci copilul în mod natural va dezvolta toate calitățile și aptitudinile în conformitate cu care el va deveni un bărbat adevărat.

Un preadolescent puternic, un adolescent de care nimeni nu râde, un tânăr adult care nu are dependențe, un adult pe care te poți baza. Uite cât de simplu este!”, a mai explicat psihologul Radu Leca.

Materialul integral poate fi urmărit mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel