Putere, strălucire și mister: Nume de regine și zeițe egiptene pentru fetițe

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Freepik @Artist003
Foto: Freepik @Artist003

Părinții egipteni au ales nume cu semnificații culturale, religioase și care respectă credințele lor. Dacă ești un fan al culturii egiptene, continuă să citești.



Cum o vei numi viitoarea prințesă a casei? Dacă încă nu ești sigur și cauți opțiuni cu istorie și cultură, nu rata următoarele nume de regine și zeițe egiptene care te vor lumina în acest proces.

Ele conțin o încărcătură religioasă profundă și respectă esența uneia dintre cele mai importante civilizații ale umanității. Ești curios să știi ce vă propunem de data aceasta?

Nume ale reginelor și zeițelor egiptene, o opțiune sofisticată pentru fetița ta

Următoarea listă este întocmită sub influența Marelui Dicționar de mitologie egipteană al Elisei Castel.

Cu toate aceste informații împreună, îți prezentăm cele 30 de nume de regine și zeițe egiptene, astfel încât să-l poți găsi pe cel potrivit pentru fetița ta. Să începem! 

Numele reginelor egiptene

Arsinoe: A fost una dintre ultimele regine ale Egiptului și o figură cheie în războaiele civile. A aparținut dinastiei Ptolemeice și a fost a patra fiică a lui Ptolemeu al XII-lea.

Berenice: A fost o aristocrată macedoneană care a devenit prima regină a dinastiei ptolemeice a Egiptului.

Cleopatra:  numele diferitelor regine ale Egiptului. În acest sens, cea mai cunoscută a fost Cleopatra a VII-a, ultima regină a Egiptului Antic din dinastia Ptolemaică.

2. Foto: Free... (putere--stralucire-si-mister-nume-de-regine-si-zeite-egiptene-pentru-fetite-2_18494500.jpg)

Foto: Freepik @freepik

Hatshepsut:  regina-faraon a dinastiei a XVIII-a a Egiptului. De fapt, ea a devenit femeia care a stat cel mai mult pe tronul celor „Două Țări”. Numele înseamnă „prima dintre doamnele nobile”.

Kama: Experții spun că a fost mama regelui Osorkon al III-lea. Mai mult, se mai știe că a fost înmormântată cu bijuterii minunate într-un mormânt construit în Leontópolis.

Kiya: A fost o soție secundară a faraonului Akhenaton, din dinastia a XVIII-a. Existența ei a venit ca o surpriză pentru experți, deoarece o rivală a celebrei și frumoasei Regine Nefertiti părea să iasă la iveală.

Nebet: A servit ca vizir la sfârșitul Vechiului Regat Egiptean. De fapt, ea a fost prima femeie vizir.

Nefertari: a fost o regină egipteană din dinastia a XIX-a, cunoscută universal pentru frumosul mormânt în care a fost înmormântată. Mai mult, ea a fost Marea Soție Regală a unuia dintre cei mai cunoscuți faraoni din istorie: Ramses al II-lea, cel Mare. Cu toate acestea, ea este recunoscută pentru că a fost o minte politică strălucită.

Nefertiti:  a fost o mare regină a dinastiei a XVIII-a a Egiptului, mare soție regală a lui Akhenaton. Numele său înseamnă „frumusețea a sosit”.

Nitocris: se presupune că prima femeie care a luat titlul de faraon, dar și ultima a dinastiei a VI-a a Egiptului.

Olimpia:  Mama lui Alexandru cel Mare, nu a fost tocmai regina Egiptului, ci a Macedoniei (deși fiul ei avea să extindă regatul Macedoniei cu Imperiul Persan în Egipt).

Tuyi:  Regina dinastiei a IX-a. Era de origini modeste, aparținând clasei militare ca și soțul ei.

Yah:  Regina Egiptului Antic, numele ei se referă la „lună”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel