Recomandări OBLIGATORII pentru absolvenții de gimnaziu și liceu

Data publicării:
Admitere liceu 2024, la seral și frecvență redusă/ FOTO: freepik.com@jcomp
Admitere liceu 2024, la seral și frecvență redusă/ FOTO: freepik.com@jcomp

Elevii care termină gimnaziul și liceul trebuie să primească obligatoriu o recomandare consultativă de încadrare la liceu/universitate sau încadrare vocațională pe piața muncii, scrisă de diriginte sau consilierul școlar, se propunere în Statutul Elevului 2024



Conform unei propuneri din proiectul Statului Elevului, absolvenții gimnaziului și liceului ar trebui să primească obligatoriu o recomandare consultativă de încadrare "într-o formă de învățământ de nivel superior", emisă de profesorul consilier școlar și de profesorul diriginte.

În prezent, Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională (CMBRAE) realizează anual un studiu privind opțiunile școlare și profesionale ale elevilor din clasele a VIII-a, însă nu există recomandări formale de la consilierul școlar sau diriginte.

La articolul 7, litera o), se propune:

o) dreptul de a beneficia, la finalizarea învățământului gimnazial/liceal obligatoriu, de o recomandare consultativă de încadrare într-o formă de învățământ de nivel superior, emisă de profesorul consilier școlar și de profesorul diriginte, având caracter de orientare școlară gratuită pentru fiecare elev. Pentru absolvenții de învățământ liceal se poate emite și o recomandare sub forma unei orientări vocaționale de încadrare pe piața forței de muncă.

În prezent, articolul 7 prevede doar dreptul elevilor de a primi consiliere școlară gratuită, fără a menționa o îndrumare sub formă de recomandare, potrivit Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel