Regula celor 4 cadouri de Crăciun: mai puține jucării pentru a-i învăța pe copii să dea valoarea potrivită cadourilor

Data publicării:
Fotografie de la Анна Хазова/ Pexels
Fotografie de la Анна Хазова/ Pexels

Regula celor 4 cadouri este excelentă de pus în practică în perioada sărbătorilor de Crăciun. Constă în alegerea a 4 obiecte: o carte, o piesă vestimentară, ceva ce își dorește copilul și ceva de care are nevoie, pe care Moș Crăciun le va găsi apoi sub brad.



Ați auzit vreodată de regula celor 4 cadouri? O metodă educațională foarte populară pe rețelele de socializare, pentru a fi pusă în practică în perioada sărbătorilor.

Pe scurt, respectarea acestei reguli înseamnă a lăsa copiii să găsească sub brad doar 4 pachete cu ceva ce își doresc, ceva de care au nevoie, o piesă de îmbrăcăminte și o carte bună înăuntru.

Poate că 4 jucării ni se par mici în comparație cu cantitatea de dorințe pe care le au micuții noștri, dar a nu supraîncărca copiii cu cadouri le permite să acorde valoarea potrivită cadourilor.

2. -imagine fara descriere- (pexels-yan-krukau-6210150_67451500.jpg)

Foto: Yan Krukau/ Pexels

Copiii urmăresc acum sute de reclame la televizor și astfel jocurile lor video preferate, jucăriile pe care le doresc cel mai mult, costumele strălucitoare și așa mai departe devin și ele sute.

Toate acestea se traduc în părinți copleșiți de sarcini de făcut și bani de cheltuit.Sania lui Moș Crăciun se luptă din ce în ce mai mult să-și ia zborul, zdrobită de greutatea numeroaselor jucării de transportat, totul în timp ce portofelele sunt deja goale la sfârșitul lunii noiembrie. Regula celor 4 cadouri vine în ajutor în toate acestea.

Cum funcționează regula celor 4 cadouri

După cum se vede din titlu, s-a stabilit că a veni cu o ploaie de cadouri peste copii nu este deloc educațional, deoarece nu le permite să învețe să dea valoarea corectă lucrurilor, așa că puteți alege 4 cadouri urmând aceste instrucțiuni:

Ceva ce își doresc: copiii își scriu propriile scrisori lungi de la Moș Crăciun, umplându-le cu jucării pe care le-au văzut la televizor sau în magazine. În orice caz, aceasta este lista lor de dorințe și este important să alegi una sau două jucării din această listă, pentru a explica printr-un gest că visele pot deveni realitate.

Ceva de care au nevoie: este important să le oferi copiilor ceva de care au nevoie, de exemplu, pentru a-și dezvolta creativitatea, acuarele, cărți de desen, table magnetice și așa mai departe. O minge pentru a juca sportul pe care-l iubesc.

3. -imagine fara descriere- (pexels-gustavo-fring-6050489_88056700.jpg)

Foto: Gustavo Fring/ Pexels

Ceva de îmbrăcat: să recunoaștem, toți am simțit o oarecare dezamăgire măcar o dată când, despachetând un cadou de Crăciun, am găsit înăuntru o pereche de șosete sau lenjerie de Crăciun, dar prin ceva de purtat ne referim și la acele pijamale calde, sau la un costum de super-erou sau de prințesă care îi place foarte mult, fie o îmbrăcăminte sport cu numărul jucătorului său preferat.

Ceva de citit: pentru copiii noștri sunt multe beneficii ale lecturii, așa că în vacanță pe lângă teme, aceștia își pot răsfăța mintea cu niște lecturi pe placul lor, sau cu vreo carte care le permite să învețe sau să dezvolte diferite abilități.

Care sunt beneficiile regulii celor 4 cadouri?

Dar de ce să renunțăm să mai observăm fețele uluite ale copiilor noștri care, coborând încă somnoroși scările spre sufragerie, văd atâtea cadouri încât umplu toată camera? Motivele sunt diferite, regula celor 4 cadouri are un puternic impact educativ pentru cei mici, dar și pentru adulți și pentru Planetă.

În primul rând, este important ca copiii să învețe să dea valoare obiectelor și lucrurilor, au multe dorințe și este bine să-i înveți că pot fi împlinite, dar și că nu poți avea întotdeauna tot ce îți dorești.

Primind doar 4 cadouri și nu acele 20 de pachete spumante cu care erau obișnuiți, îi va ajuta să aprecieze ceea ce au, poate chiar să scrie scrisoarea lui Moș Crăciun cu atenție.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Divertisment





pixel