Regula de 30 de secunde „incredibil de utilă”, apreciată de 2 milioane de oameni, despre care copilul tău trebuie să știe!

Data actualizării: | Data publicării:
Regula de 30 de secunde „incredibil de utilă”, apreciată de 2 milioane de oameni, despre care copilul tău trebuie să știe! / FOTO: freepik.com @alexkich
Regula de 30 de secunde „incredibil de utilă”, apreciată de 2 milioane de oameni, despre care copilul tău trebuie să știe! / FOTO: freepik.com @alexkich

Acest sfat simplu și valoros este util pentru toată lumea, nu doar pentru copii.



Vrem să le insuflăm copiilor noștri trăsături pozitive, care să îi ajute să devină adulți sănătoși și echilibrați. De la creșterea copiilor fericiți, la dezvoltarea încrederii și rezilienței, părinții caută constant resurse pentru a-i sprijini să devină cea mai bună versiune a lor.

Există multe modalități de a face acest lucru, însă aplicarea unor reguli simple, care îi învață pe copii să fie amabili, este un început excelent pentru formarea unor obiceiuri sănătoase.

O astfel de regulă despre bunătate a devenit extrem de populară pe rețelele sociale în ultimele săptămâni, adunând aproape două milioane de aprecieri pe Instagram, informează goodto.com.

Este foarte ușor de reținut și ar trebui să le-o împărtășiți copiilor – ba chiar este o regulă de care putem ține cont și noi, adulții!

Citește și Cum creștem copii geniali? Cele 6 „C”-uri pe care părinții ar trebui să le cultive. Cercetător: „Vor avea un impact major peste 20 de ani!”

„Dacă cineva nu poate schimba ceva despre sine în 30 de secunde sau mai puțin, atunci nu ar trebui să menționați”

SURSA FOTO: freepik.com @alenazamotaeva

Natalie Ringold, o profesoară de școală primară din Minnesota, a postat un videoclip în care explică această regulă pentru clasa ei. În clip, ea spune: „Dacă cineva nu poate schimba ceva despre sine în 30 de secunde sau mai puțin, atunci nu ar trebui să menționați acel lucru”.

De exemplu, a spune cuiva că are pantofii dezlegați sau că fermoarul pantalonilor este deschis este un gest amabil și util, deoarece persoana respectivă poate remedia problema în mai puțin de 30 de secunde și își poate continua ziua. În schimb, spune Ringold, „dacă faci comentarii despre culoarea, textura părului, coafura sau aspectul corpului cuiva, acestea nu pot fi schimbate în 30 de secunde sau mai puțin."

Ea compară comentariile legate de lucruri pe care oamenii nu le pot schimba cu pasta de dinți din tub – odată ce pasta este scoasă, nu o mai poți pune înapoi, la fel cum nu îți poți retrage cuvintele și nu poți anula ceea ce ai spus.

Deși pare evident și logic, cu toții am făcut la un moment dat un comentariu care ar fi putut răni pe cineva.

De aceea, această regulă este foarte bună pentru a o împărtăși copiilor tăi – i-ar putea ajuta să reflecteze la modul în care își folosesc cuvintele și la ce spun oamenilor din viața lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel