Rezultatele admiterii la liceu 2024, publicate. Elevii pot verifica listele cu ajutorul codului unic primit la Evaluarea Națională

Data publicării:
Rezultatele admiterii la liceu 2024, publicate. Elevii pot verifica listele cu ajutorul codului unic primit la Evaluarea Națională / FOTO: freepik.com @zinkevych
Rezultatele admiterii la liceu 2024, publicate. Elevii pot verifica listele cu ajutorul codului unic primit la Evaluarea Națională / FOTO: freepik.com @zinkevych

Rezultatele admiterii la liceu pentru anul 2024 au fost publicate astăzi la ora 12:00 pe site-ul admitere.edu.ro și pe avizierele liceelor. Elevii pot verifica repartizarea pe județe și lista locurilor disponibile.



Pentru a afla la ce liceu au fost repartizați, candidații trebuie să folosească codul unic primit la Evaluarea Națională.

Anul acesta, rata de promovare la Capacitate, după contestații, a fost de 74,5%.

Înscrierea oficială și confirmarea locului se vor face între joi, 25 iulie, și marți, 30 iulie.

Calendarul admiterii la liceu

Între 25 și 30 iulie, candidații vor depune dosarele de înscriere la liceele unde au fost repartizați. Pe 30 iulie, unitățile de învățământ liceal vor comunica situația locurilor rămase libere, în urma neînscrierii candidaților admiși în această primă etapă.

În perioada 31 iulie - 2 august, comisia de admitere județeană și cea a municipiului București vor soluționa cazurile speciale care au apărut după repartizarea computerizată.

A doua etapă de admitere pentru liceu, atât pentru candidații din seria curentă cât și pentru cei din seriile anterioare care nu au împlinit 18 ani până la începutul anului școlar 2024 - 2025, va avea loc în august.

Media de admitere în clasa a IX-a, bazată pe Evaluarea Națională, se calculează ca media aritmetică a notelor obținute, cu două zecimale, fără rotunjire.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel