S-au dus vremurile în care aniversările copiilor se făceau acasă. Cât costă să serbezi într-o arenă de jocuri sau loc de joacă: „Totul e triplu la preț!”

Data publicării:
Cinci obiceiuri pe care le au copiii puternici emoțional/ FOTO: freepik.com @antonmaster
Cinci obiceiuri pe care le au copiii puternici emoțional/ FOTO: freepik.com @antonmaster

Zilele de naștere ale copiilor au devenit adevărate evenimente sociale, marcate prin extravagante petreceri organizate în săli de jocuri și arene de paintball sau airsoft, care înlocuiesc petrecerile tradiționale de acasă. 



Gama de activități disponibile este variată și include de la paintball și animatori, până la jocuri interactive și experiențe imersive. În această competiție a petrecerilor, prețurile s-au înălțat simțitor, transformând organizarea unei astfel de sărbători într-o provocare costisitoare pentru părinți.

Un exemplu elocvent este oferit de arenele de airsoft, unde copiii pot să-și petreacă câteva ore într-un decor plin de adrenalină. Adriana Mihai, administrator de teren de airsoft, explică potrivit Observator: „Două ore de joacă costă 150 de lei per persoană, echipamentul și armele sunt incluse, iar fiecare participant primește 500 de bile. După joacă, grupul poate să se relaxeze la un grătar sau cum preferă ei să petreacă restul zilei.”

Reacțiile copiilor sunt în general pozitive, mulți dintre ei bucurându-se de oportunitatea de a experimenta un sport care le stimulează gândirea strategică. „E distractiv și îmi place că trebuie să mă gândesc cum să mă ascund și să surprind adversarii”, spune un tânăr entuziast de airsoft.

Cu toate acestea, părinții resimt presiunea financiară.

„Foarte scumpe! Totul e triplu la preţ, chiar și un simplu candy bar sau costurile pentru a angaja un clown care să ofere animație sunt exorbitante”, împărtășește un părinte, conform sursei citate, reflectând sentimentul general al multora. 

Arenele de jocuri sau experiențele imersive ajung și la peste 5.000 lei

Arenele de jocuri reprezintă una dintre opțiunile tot mai căutate, atractivitatea lor fiind confirmată de numărul mare de evenimente găzduite anual. Costul unei astfel de aniversări pentru 20 de copii pornește de la 3.000 de lei, oferind o varietate de activități care includ de la sporturi cu trambulină, cățărări, parcursuri de tip ninja warrior și trasee suspendate, până la jocuri arcade clasice și de realitate virtuală.

Sebastian de Lazzero, manager de operațiuni într-o arenă de jocuri, detaliază facilitățile: „Oferim pachete care includ acces la toate atracțiile noastre sportive și de divertisment, împreună cu şosetele antiderapante obligatorii, masa și răcoritoarele, pentru a asigura o experiență completă.”

O inovație recentă în domeniu o reprezintă experiențele imersive, cum ar fi cele din muzeele interactive.

Muzeul imersiv este o destinație favorită pentru petreceri, oferind copiilor posibilitatea de a experimenta realități alternative. Un astfel de eveniment pentru 20 de copii, care durează trei ore, poate ajunge să coste 5.500 de lei.

Andreea, un organizator de petreceri, adaugă: „Locația este echipată cu 15 instalații interactive și educative. Avem un spațiu special amenajat pentru aniversări, unde copiii pot lua masa, și un pachet care include serviciile unui ospătar dedicat să răspundă tuturor cerințelor.”

Locurile de joacă, tarife mai decente

În peisajul variat al opțiunilor pentru organizarea petrecerilor de copii, spațiile de joacă se disting ca o alternativă accesibilă. Cu tarife care încep de la 1600 de lei, aceste locuri oferă pachete ce includ animatori, activități diverse, masă și răcoritoare pentru un grup de 20 de invitați. Această opțiune este adesea preferată de familiile care caută o soluție mai economică față de arenele de jocuri sau experiențele imersive.

Pentru cei care găsesc încă aceste costuri prea ridicate, alternativele tradiționale rămân viabile: sărbătorirea acasă sau organizarea unui picnic în aer liber.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





pixel