Scandal la Facultatea de Arhitectură București: Sute de candidați respinși, după ce erau pe lista de admiși. Părinții susțin că notele au fost măsluite și amenință cu DNA

Data publicării:
Scandal la Facultatea de Arhitectură București: Sute de candidați respinși, după ce erau pe lista de admiși. Părinții susțin că notele au fost măsluite și amenință cu DNA / FOTO: captură video Observator
Scandal la Facultatea de Arhitectură București: Sute de candidați respinși, după ce erau pe lista de admiși. Părinții susțin că notele au fost măsluite și amenință cu DNA / FOTO: captură video Observator

Scandal la Facultatea de Arhitectură din București: sute de candidați au fost respinși după ce, acum două zile, erau admiși. 



Protestele au izbucnit după ce facultatea a anunțat că notele nu vor fi modificate, chiar și după contestații.

Tinerii și părinții lor au încercat să intre în facultate pentru a cere explicații de la rector, dar au fost opriți de paznici.

Problema a apărut dintr-o eroare la transcrierea notelor, care a dus la corelarea greșită a notelor pentru 297 de candidați.

Rectorul a explicat că eroarea a afectat notele și că regulile instituției nu permit schimbarea acestora după contestații, iar mulți părinți se gândesc să depună plângere la DNA.

Candidată: „Am făcut patru ani de meditaţii, ştiu exact ce am făcut la testul ăla acolo”

Aproape jumătate dintre candidații la Facultatea de Arhitectură au contestat rezultatele examenului, un record în cei 33 de ani de existență ai instituției.

Petruța, care a investit peste 12.000 de euro în meditații, potrivit Observator, este profund nemulțumită de schimbările apărute. 

„Acum două zile eram admisă pe poziţia 71, la taxă. Iar acum aflu că sunt respinsă pe poziţia 422. Am făcut patru ani de meditaţii, de patru ani nu mai am weekend, lucrez non-stop şi ştiu exact ce am făcut la testul ăla acolo”, spune Petruţa, conform sursei citate.

Reacția facultății

„La transcrierea rezultatelor în sistemul informatic, dintr-o eroare umană, codul unei planşe secretizate a fost consemnat de două ori, acest lucru decalând corelarea corectă dintre nota probei practice şi nota portofoliului pentru un număr de 297 de candidaţi”, spune Bogdan Guiu, lector, potrivit Observator.

„Această eroare a făcut ca nişte candidaţi să aibă nişte note mai mici decât cele scrise pe planşe şi alţii să aibă note mai mari”, spune Marian Moiceanu, rector.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel