Unele emoji-uri care par inofensive sunt utilizate de mișcarea incel – o mișcare popularizată de seria de succes de pe Netflix, Adolescence – pentru a transmite idei misogine.
Deși par a fi doar imagini inofensive, aceste simboluri pot ascunde mesaje mult mai îngrijorătoare.
Amit Kalley, fondatorul organizației For Working Parents din SUA, avertizează părinții cu privire la „emoji-urile sinistre” folosite de unii adolescenți pentru a discuta subiecte precum cultura incel, notează parents.fr.
CITEȘTE ȘI Ce înseamnă manosfera? Cultura „incel” toxică prezentată în „Adolescence” pe Netflix
Termenul provine de la „celibat involuntar” și descrie o comunitate online formată în principal din bărbați care se consideră incapabili să atragă parteneri.
Frustrați de această situație, unii dintre acești tineri dezvoltă o viziune misogină și fatalistă asupra relațiilor și dau vina pe femei și pe societate pentru nefericirea lor.
Pe rețelele de socializare, expertul a distribuit un „tabel periodic al emoji-urilor” destinat să ajute părinții și educatorii să înțeleagă semnificațiile mai puțin evidente ale unor emoji-uri utilizate frecvent.
Potrivit acestui grafic, mai multe emoji-uri sunt asociate cu cultura incel, inclusiv emoji-ul de măr, emoji-ul de fasole și emoji-ul pilulei.
Acest subiect a fost adus din nou în atenție de seria Netflix Adolescence, care explorează impactul conținutului misogin online asupra adolescenților.
Amit Kalley a menționat și această serie într-o postare pe Instagram, subliniind: „Internetul nereglementat poate fi extrem de periculos pentru copiii noștri. Această problemă este mult prea gravă pentru a fi ignorată, iar Adolescence Netflix a scos-o la lumină.”
View this post on Instagram
Unele dintre aceste emoji-uri sunt chiar menționate în mod explicit în Adolescence.
De exemplu, emoji-ul „pilula roșie” este descris ca un „apel la acțiune” în cadrul manosferei.
Emoji-ul „100”, la rândul său, este prezentat ca un simbol incel, asociat cu „regula 80/20”, conform căreia „80% dintre femei sunt atrase doar de 20% dintre bărbați”.
SURSA FOTO: captură Instagram @forworkingparents
Kalley a explicat că a inclus emoji-urile folosite de adolescenți pentru a discuta despre droguri și sex în lista sa, având în vedere că „mulți tineri sunt expuși la droguri și violență online” și „folosesc emoji-uri și acronime pentru a-și ascunde conversațiile de părinții lor”.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.