Serialul „Adolescence” va fi difuzat în școli. „Sperăm că va duce la discuții între profesori și elevi, dar ceea ce ne dorim cu adevărat este ASTA”

Data publicării:
Serialul „Adolescence” va fi difuzat în școli. „Sperăm că va duce la discuții între profesori și elevi, dar ceea ce ne dorim cu adevărat este ASTA”/ FOTO: captură video YouTube @Netflix
Serialul „Adolescence” va fi difuzat în școli. „Sperăm că va duce la discuții între profesori și elevi, dar ceea ce ne dorim cu adevărat este ASTA”/ FOTO: captură video YouTube @Netflix

Creatorii serialului de succes Netflix „Adolescență” au stârnit o discuție în Marea Britanie și nu numai despre cum să protejăm copiii de misoginia violentă și alte conținuturi dăunătoare de pe rețelele sociale.



Acum, ei au atenția prim-ministrului britanic Keir Starmer, care i-a primit pe realizatori la Downing Street luni, pentru discuții despre protecția copiilor.

Biroul lui Starmer a declarat că susține inițiativa Netflix de a transmite gratuit seria dramatică către școlile secundare din întreaga țară, astfel încât cât mai mulți adolescenți să o poată viziona.

 

SURSA FOTO: Freepik.com@Ruslan Batiuk

 

Citește și Adolescence. „Este ciudat să vorbești despre sentimentele tale intime cu părinții tăi”. Ce spun tinerii despre mini-serialul fenomen

Serialul, filmat în Anglia, explorează întrebările dificile care apar atunci când un băiat de 13 ani este acuzat de uciderea unei fete din școala sa prin înjunghiere – și cât de mult au contribuit interacțiunile de pe rețelele sociale, care sunt în mare parte imposibil de pătruns pentru părinți și profesori.

Netflix afirmă că, de la lansarea mini-serialului în martie, aceasta a strâns 66,3 milioane de vizionări la nivel mondial și a devenit unul dintre cele mai discutate seriale britanice din ultima perioadă.

„Se pare că întreaga națiune vorbește despre ‘Adolescență’ și nu doar această națiune,” a spus Starmer.

„Ca tată, nu mi-a fost ușor să vizionez acest serial împreună cu copiii, pentru că se conectează cu temerile și îngrijorările pe care le ai ca părinte și adult.

Nu există o singură măsură politică care să rezolve acest lucru. Este, de fapt, o problemă mult mai mare decât atât. Și acesta este efectul devastator pe care problema misoginiei îl are asupra societății noastre”, a spus acesta, conform AP.

Jack Thorne, unul dintre co-autorii serialului, a spus că echipa din spatele „Adolescenței” a realizat acest proiect pentru a provoca o discuție.

„Așa că, să avem oportunitatea de a aduce acest serial în școli este dincolo de așteptările noastre. Sperăm că va duce la discuții între profesori și elevi, dar ceea ce ne dorim cu adevărat este ca elevii să discute între ei.”

 

SURSA FOTO:  captură video YouTube @Netflix

Actorul Stephen Graham, co-creator al serialului și care joacă rolul tatălui băiatului, a declarat pentru The Associated Press că a dorit ca narativul să se concentreze asupra vieții aparent obișnuite a acuzatului.

El a spus că, atunci când are loc o crimă cu cuțitul în rândul tinerelor, prima reacție ar putea fi să se pună sub semnul întrebării istoricul suspectului de crimă și modul în care a fost crescut.

„Dar ce-ar fi dacă nu ar fi familia?” a întrebat Graham. „Poate suntem toți răspunzători. Școala. Societatea. Părinții. Comunitatea.”

Abuzul sexual între copii

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Soma Sara, care a fondat o organizație caritabilă concentrată pe evidențierea violenței sexuale între copii și ceea ce ea numește „cultura violului” în școli, a spus că dovezile recente arată că problema „devine tot mai tânără” și afectează copii mai mici de 10 ani — și poate fi prea târziu pentru a combate atitudinile misogine până când copiii ajung la vârsta de 13 ani.

Vezi și Adolescence, serialul care zguduie lumea, ne arată cel mai mare paradox al parentingului modern: Părinții fac totul pentru copii, dar copiii se simt mai singuri ca niciodată

Organizația sa caritabilă, Everyone’s Invited, a colectat mii de mărturii anonime de la femei și fete care descriu hărțuirea, agresiunile, apelurile sexiste, atingerea neadecvată și alte comportamente abuzive pe care le-au experimentat pe terenurile școlii.

Din aceste mărturii, aproximativ 1.600 au avut loc în școlile primare, a spus ea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Adolescenti





pixel