A da naștere unui copil este una, a fi părinți buni este alta. Alegerea de a nu deveni părinte este absolut legitimă și este la latitudinea fiecăruia în deplină libertate și, mai ales, după ce s-au analizat amănunțit.
De cele mai multe ori, cuplul intră inevitabil într-o criză atunci când unul dintre cei doi parteneri simte că nu vrea să devină părinte și îi comunică celuilalt.
Acest lucru este absolut normal pentru că, în aceste cazuri, cei doi parteneri nu pot să nu se ciocnească de faptul că există o diferență în viziunea lor asupra familiei.
Toate acestea duc inevitabil la o criză profundă în cuplu. Ne întrebăm adesea: este posibil să rezistăm?Răspunsul nu este evident și probabil depinde de modul în care este gestionată situația.
Împărtășește-ți ideile cât mai curând posibil
O mișcare care ar putea evita crizele și despărțirile dureroase este cu siguranță să te faci pe deplin cunoscut celuilalt imediat.
Ce înseamnă asta? Cu siguranță asta nu înseamnă că la prima întalnire va trebui să vorbești despre copii și astfel de planuri pe termen lung dar, inevitabil, acest lucru trebuie făcut în primele faze ale unei relații serioase. În aceste etape incipiente trebuie să te deschizi și să te încrezi în așteptările și visele sale.
În acest caz, așadar, cu siguranță este corect să vorbiți despre posibilitatea de a avea sau nu copii, pentru a înțelege dacă partenerul dvs. poate fi de fapt cel potrivit pentru că are aceleași idei și aceeași viziune familială.
Din păcate, se întâmplă adesea ca toate acestea să iasă ”când e prea târziu” sau pentru că subiectul nu a fost abordat sau pentru că nu a fost abordat în mod corect sau a fost subestimat.
A fi clar, așadar, este întotdeauna mișcarea potrivită, mai ales dacă ești convins de deciziile tale.
Ceea ce se face adesea, aproape inconștient, este să încerce să-l convingă pe celălalt să se răzgândească.
Acest lucru se întâmplă adesea pentru decizii banale, precum alegerea unui film de văzut, dar și pentru decizii importante, cum ar fi dacă vrei sau nu un copil.
În acest moment, dacă ai încercat să o faci, întreabă-te: este corect ca cineva să se răzgândească pentru tine? Este corect ca o persoană să se adapteze pentru a vă mulțumi? Acest lucru nu este absolut sănătos atât pentru cuplu, cât și pentru partenerii individuali.
Dacă ești partenerul care nu-și dorește copii, un sfat este cu siguranță să nu te lași convins. De câte ori se întâmplă ca, într-un cuplu, unul dintre parteneri să se adapteze la alegerile celuilalt?
Foarte multe, probabil pentru că suntem foarte îndrăgostiți sau pentru că ne este frică să nu pierdem ceea ce credem că este cealaltă jumătate a noastră.
În cazul unui copil și, prin urmare, al parentalității, partenerul cu siguranță are ceva de-a face, pentru că devenim părinți împreună, dar nu acesta este punctul esențial; în centru, de fapt, ești și trebuie să fii tu și relația pe care o vei avea cu viitorul copil.
Daca simți că asta nu este pentru tine, nu te lăsa convins, pur și simplu pentru că ai suferi la fel de mult cât ar suferi copilul.
Dacă, pe de altă parte, vă simțiți confuz în legătură cu această decizie și simțiți că probabil există probleme nerezolvate cu privire la această problemă, cereți ajutor unui profesionist pentru a înțelege cine sunteți și ce doriți.
Pe scurt, decizia de a avea sau nu un copil este cu siguranță un pas delicat care depinde numai de noi, fără a fi influențați de partenerul nostru.
După cum am văzut, a da naștere unui copil este una, a fi părinți buni este alta. Cu siguranță ca sa fim parinți buni trebuie în primul rând să ne dorim asta, altfel începem deja pe picior greșit.
Așa că încearcă să urmezi mereu ceea ce îți șoptește inima: este singurul mod de a fi fericit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.