Sfat de la Părintele Calistrat pentru mamele de băieți: ”Taca-taca-taca azi, taca mâine, taca poimâine”

Data publicării:
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels
Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Căsătoria fiului este un moment de mare bucurie, dar poate aduce și o serie de provocări emoționale pentru o mamă.



Căsătoria băiatului tău reprezintă o tranziție semnificativă atât pentru el, cât și pentru  tine, pentru că ambii veți fi nevoiți să vă redefiniți rolul în viață. Nimic nu va mai fi ca înainte, iar de acest lucru trebuie să fiți conștiente.

Așadar marele moment a sosit: puiul mamii își va lua zborul din ciub și se va stabili în altul. Acolo el va trăi împreună cu o nouă femeie, care, poate că da sau poate că nu, va semăna cu tine.

Va fi cuibul lor, iar tu va trebui să accepți acest lucru, să nu îl invadezi și să încerci să ajuți doar atunci când ți se va cere acest lucru. Trebuie să te împaci cu ideea că în viața fiului tău există o altă femeie, care, de cele mai multe ori, nu va fi a doua, ci prima. 

În acest sens, Părintele Calistrat Chifan oferă un sfat mamelor de băieți, și anume: 

Mamă, am o singură rugăminte la tine. Știi că te iubesc ca ochii din cap. Rămâi mama mea până la sfârșitul vieții, dar vreau un singur lucru: te rog să nu vorbești vreodată ceva rău de ea, căci vorbești de mine și pe mine mă rănești. Dacă ții la mine, te rog eu să ai grijă de ea și să te porți frumos cu ea”,începe discursul Preotului Calistrat.

2. Fotografie... (pexels-sandro-crepulja-1714970-3352398_75723900.jpg)

Fotografie de la Sandro Crepulj/ Pexels

”Și așa ai câștigat-o pe mama ta. De ce? Pentru că mama pentru băiatul ei se de pe sub pământ. În momentul în care băiatul o vede pe mama sa vorbind de rău și o tolerează și tace și ascultă, mama, în spatele acestei tăceri sau rușinea băiatului sau reținerea sa, crede că ea are dreptate în ce spune și continuă: taca-taca-taca-taca... și taca azi, taca mâine, taca  poimâine, la un moment dat el cedează psihologic și la prima ceartă în cuplu o să spună: Mi-a spus mie mama! Eram sigur că are dreptate! E așa cum spune mama!”, iar acest lucru o va răci pe ea de soțul ei. În momentul în care s-a răcit ea de soțul ei, nu o să mai fie liniște și dragoste în cuplu”,a spus Părintele Calistrat Chifan.

Dereținut pentru mamele de băieți

În concluzie la ceea ce a spus Părintelui Calistrat,  putem trage câteva învățăminte care ar putea fi utile mamelor de băieți. 

Principala ar fi: respectarea independenței fiului dumneavoastră. Înțelegeți că fiul dvs. are acum propria familie și propriile responsabilități. Este crucial să respectați deciziile lui și să-i oferiți sprijinul de care are nevoie, fără a încerca să controlați sau să influențați alegerile pe care le face.

Lăsați-l să ia propriile decizii și să gestioneze problemele alături de partenera sa. Acest lucru îi va ajuta să-și dezvolte o relație puternică.

1. Fotografie... (pexels-olly-3756158-1_46659200.jpg)

Fotografie de la Andrea Piacquadio/ Pexels

Toate aceste lucruri nu ar fi posibile dacă voi, mamele nu veți învăța să o respectați pe nora voastră: începeți prin a o accepta și a o respecta ca parte a familiei. Arătați-i că o apreciați și că sunteți fericită că face parte din viața fiului dvs. 

Poate că este foarte diferită de tine, dar fiecare persoană este unică, așa că evitați să o comparați pe nora dvs. cu dvs. sau cu alte femei. Concentrați-vă pe calitățile ei și încercați să construiți o relație bazată pe respect reciproc.

Și cel mai important lucru: Nu oferiți sfaturi dacă nu vi se cere. Puteți în schimb menține o comunicare deschisă și sinceră cu fiul și nora dvs. Ascultați-le nevoile și încercați să înțelegeți perspectiva lor.

În caz de conflicte între fiul dvs. și soția sa, încercați să rămâneți imparțială și să nu luați partea nimănui. O atitudine neutra va ajuta la rezolvarea problemelor fără a crea tensiuni suplimentare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel