Somnul autonom: Cum să îți înveți copilul să adoarmă singur

Data publicării:
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay

Adormitul autonom este atunci când un copil sau sugar are capacitatea de a adormi singur. De fapt, fiecare copil are propriul mod de a se relaxa și de a adormi și este important să știe să se lase să adoarmă. 



Mama și tata trebuie să-i facă pe copii să descopere această abilitate a lor de a adormi singuri care le permite, de asemenea, să regleze trezirile nocturne. De altfel, cei mici se vor putea întoarce la culcare independent chiar dacă se trezesc în timpul nopții.

Cum să înveți copilul să adoarmă singur

Cu cât începi mai devreme să practici adormitul autonom, cu atât va fi mai bine pentru viața și relaxarea părinților și, de asemenea, a nou-născutului.

Singura modalitate este să înțelegi cum să-ți educi copilul să adoarmă. Nou-născuții, adică bebelușii de până la trei luni, trebuie să facă o muncă extraordinară de adaptare neurologică la cerințele vieții în care se află după naștere.

Cu cât începi mai devreme, cu atât mai bine: de aceea cel mai bine este să încerci să îi înveți să adoarmă singuri cât sunt încă foarte mici.

Cheia constă tocmai în monitorizarea copilului pentru a se asigura că acesta se relaxează și nu are nevoie de trucuri pentru a adormi.

Prin urmare, acest lucru nu înseamnă nici că trebuie să faci totul pentru a-l face să doarmă (legănați-l, plimbați-l, luați-l în mașină pentru că îl „relaxează”), dar nici nu înseamnă că trebuie să-l puneți în pătuț, lăsați-l să plângă și să pleci (cum pretindeau diverse teorii, mai ales cu ceva timp în urmă).

Cu alte cuvinte, trebuie să creăm un mediu relaxant în care micuțul să se simtă în siguranță și să se poată lăsa în voia somnului.  

Cum să relaxezi un nou-născut să doarmă

Pentru a ne asigura că un nou-născut merge la culcare relaxat, trebuie avute în vedere multe aspecte, deoarece depinde și de natura fiecărui copil, dar există câteva elemente comune tuturor. Unul dintre acestea este crearea unui mediu calm deja după-amiaza târziu.

Iată câteva lucruri pe care le puteți face pentru a vă ajuta copilul să se relaxeze : 

- începând cel târziu de la ora 18, fără televizor sau alte dispozitive; radioul este permis, atâta timp cât redă muzică relaxantă (de exemplu muzică clasică sau de cameră)

- când se întunecă, limitează luminile din casă

- preferați o cină ușoară, dacă mâncați deja și nu mai târziu de ora 20:00 (mai bine până la ora 19:30)

- nu la jocuri, cântece și multe altele seara, da la baie, dar înainte de cină

- atitudinea ta trebuie să fie calmă și relaxată, tonul vocii senin și scăzut, trebuie să prefere activitățile calme celor mai pline de viață.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici
Tagurile articolului: copil relaxared somn




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel