Specialişti din diverse domenii analizează, la Cluj, fenomenul declinului demografic major al României, în cadrul ediţiei a II-a ediţiei a Conferinţei Naţionale "Sănătatea Familiei şi Natalitatea", organizată de Academia de Ştiinţe Medicale, sub patronajul Academiei Române.
"România are o problemă demografică, la fel ca multe alte ţări din Europa. Problema demografică din România este generată, faţă de alte ţări europene, şi de migraţia masivă. În ultimii 20 de ani, am avut o hemoragie demografică generată de emigraţie. Milioane de români au emigrat, şi în primul rând persoane din segmentul fertil al populaţiei. În momentul de faţă ne lovim de două probleme: scăderea natalităţii, la care, la noi, se adaugă emigraţia, care contribuie major la ce înseamnă scăderea demografică, la ce înseamnă declinul demografic din România, care este mult mai accentuat faţă de celelalte ţări din Europa. Este nevoie de abordarea aceasta pluridisciplinară pentru că problematica demografică din România este una complexă şi nu poate fi abordată doar prin prisma analizei unei singure ştiinţe", a declarat, pentru Agerpres, Grigore Iuga, reprezentant din partea organizatorului ştiinţific al conferinţei şi director executiv al conferinţei.
Conferinţa se desfăşoară pe parcursul a trei zile, în perioada 15-17 şi problematica declinului demografic este abordată din prisma mai multor ştiinţe.
Fotografie de la Vika Glitter/ Pexels
"Programul ştiinţific este structurat pe trei zile de conferinţă. Avem secţiuni medicale, secţiunea de nutriţie, moderată de dl profesor Nicolae Hâncu, după aceea am avut secţiunea de pediatrie, moderată de dl prof. Ioan Gherghina, am avut secţiunea de boli infecţioase, secţiunea de medicină internă, moderată de dna prof. Monica Acalovschi, membru corespondent al Academiei Române. Azi au mai fost secţiunile de antropologie, sociologie, psihologie, moderate de dl prof. Daniel David, rectorul UBB. De asemenea, am avut secţiunea de demografie, secţiunea de economie, moderată de dl prof. Litan, secţiunea de legislaţie", a mai spus Grigore Iuga.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.