Sprijin financiar pentru sute de școli din România. Banii sunt pentru Programul de Reducere a Abandonului Școlar

Data publicării:
Sprijin financiar pentru sute de școli din România. Banii sunt pentru Programul de Reducere a Abandonului Școlar / FOTO: freepik.com@ jcomp
Sprijin financiar pentru sute de școli din România. Banii sunt pentru Programul de Reducere a Abandonului Școlar / FOTO: freepik.com@ jcomp

Peste 480 de școli pot primi maximum 300.000 de euro la cea mai recentă rundă a Programului de Reducere a Abandonului Școlar. Pot aplica și primăriile și ONG-urile pentru școli



Școlile pot obține granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar într-un nou apel lansat de ministerul Educației, după cum anunță instituția într-un comunicat de presă. Banii sunt prin PNRR, seria a III-a a schemei de granturi PNRAS. Apar și câteva noutăți, cum ar fi posibilitatea pentru primării și ONG-uri să depună proiecte.

Școlile care au primit finanțare în runda I și runda a II-a (seriile I și a II-a) nu sunt eligibile pentru acest apel, anunță Ministerul Educației în comunicat.

De altfel, unitățile de învățământ care au în ciclul gimnazial sub 50 de elevi și care nu au obținut finanțare în cadrul apelului PNRAS Școli Mici, dar se regăsesc în Anexa 17, sunt eligibile pentru apel.

Lista unităților de învățământ eligibile pentru finanțare a fost publicată pe 26 iunie de Ministerul Educației. Este vorba de un număr de 488 de școli, cu 13 mai mult decât în seria anterioară.

Care este noutatea

Noutatea e reprezentată de faptul că pot aplica pentru finanțare și ONG-uri sau asociații/fundații și primării, potrivit consultării publice.

Suma totală alocată proiectului este de 105 milioane de euro, iar suma maximă care poate fi acordată per unitate de învățământ rămâne de 300.000 euro. Asta înseamnă că, dacă fiecare școală ar primi suma maximă, finanțarea ar putea fi acordată unui număr de 350 de unități de învățământ.

Costul disponibil/elev variază între 1500 și 1700 de euro, în funcție de nivelul de marginalizare, potrivit Edupedu.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel