Studiu: A avea un telefon mobil poate aduce beneficii copiilor, atâta timp cât nu folosesc rețelele sociale

Data publicării:
Studiu: A avea un telefon mobil poate aduce beneficii copiilor, atâta timp cât nu folosesc rețelele sociale / FOTO: Freepik.com@
prostooleh
Studiu: A avea un telefon mobil poate aduce beneficii copiilor, atâta timp cât nu folosesc rețelele sociale / FOTO: Freepik.com@ prostooleh

În zilele noastre, telefoanele mobile sunt aproape indispensabile, chiar și pentru copii.



 Deși adesea ne îngrijorăm de efectele pe care tehnologia le poate avea asupra lor, un nou studiu vine cu o veste surprinzătoare: telefoanele mobile, folosite corect, pot aduce beneficii copiilor.

Desigur, asta nu înseamnă că trebuie să le lăsăm să se piardă în rețelele sociale sau să petreacă ore întregi în fața ecranului.

Ceea ce cercetătorii au descoperit este că, dacă sunt folosite cu moderație și pentru scopuri educaționale sau pentru a menține legătura cu familia, telefoanele mobile pot juca un rol pozitiv în dezvoltarea copiilor.

Ce spune studiul

SURSA FOTO: Freepik.com@freepik

Studiul despre Viața în Media a intervievat peste 1.500 de copii cu vârste între 11 și 13 ani din Florida și a descoperit că, spre deosebire de ce se crede de obicei, a avea un telefon mobil poate aduce beneficii copiilor. Altceva este însă modul în care îl utilizează.

Citește și Formula succesului la Chimie, dezvăluită de o liceană. Florina Carp: „Am înțeles că succesul presupune muncă susținută pe termen lung”

„Am intrat în acest studiu așteptându-ne să găsim ceea ce mulți cercetători, profesori și alți observatori presupun: că a avea un telefon inteligent este dăunător pentru copii.

Însă nu a fost deloc așa, ba dimpotrivă, de cele mai multe ori am găsit contrariul: faptul de a avea un telefon inteligent a fost asociat cu rezultate pozitive”, a spus cercetătorul principal, Justin D. Martin, potrivil Hola.com.

Rezultatele sondajului au arătat că, în aproape toate măsurile de sănătate și bunăstare, copiii care au propriile lor telefoane inteligente au obținut rezultate mai bune, sau cel puțin nu mai slabe, decât copiii care nu le au.

Copiii cu telefoane mobile au raportat o tendință mai mare de a participa la activități precum exercițiile fizice, întâlnirile cu prietenii și au declarat o stimă de sine mai ridicată decât copiii care nu au telefoane, sau care le împart cu altcineva.

SURSA FOTO: Freepik.com@EyeEm

În plus, copiii cu propriul lor telefon inteligent au fost mai puțin inclinați decât cei fără telefoane să accepte că „viața pare adesea să nu aibă sens” și să spună că s-au simțit deprimați în majoritatea zilelor din anul precedent.

Mai mult decât orice alt factor, actul de a posta sau împărtăși conținut pe rețelele sociale a fost asociat cu rezultate negative.

Copiii care o făceau frecvent aveau mai multe șanse să raporteze simptome moderate sau grave de depresie (54% față de 25%), dar și depresie moderată sau simptome severe de anxietate (50% față de 24%) în comparație cu cei care nu publicau.

 

 

 

SURSA FOTO: Freepik.com@EyeEm

În plus, s-a observat că acei copii care nu postează sau nu împărtășesc conținut pe rețelele sociale respectă recomandările medicilor în privința somnului, adică dorm mai mult de nouă ore în zilele de școală, spre deosebire de cei care postează.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





pixel