Copiii născuți primăvara au ceva special! Se spune că sunt la fel de luminoși și plini de energie ca și sezonul în care au venit pe lume.
Visează cu ochii deschiși și au o veselie molipsitoare, iar optimismul lor pare să fie la fel de proaspăt ca florile care înfloresc în această perioadă.
Pe lângă faptul că sunt influențați de soarele de primăvară și de aerul proaspăt, copiii născuți primăvara sunt adesea descriși ca fiind creativi, plini de viață și foarte sociabili. Se adaptează ușor la schimbări și sunt deschiși în fața noilor experiențe.
SURSA FOTO: Freepik.com@senivpetro
Poate că, fiind născuți într-un moment de tranziție – de la iarnă la vară – acești copii sunt mai flexibili și mai curioși, mereu în căutare de noi modalități de a învăța și de a interacționa cu lumea.
De asemenea, primăvara le aduce un început simbolic, un fel de „restart” în viață, iar aceștia par să fie mai optimiști și mai energici decât ceilalți copii.
Au un spirit de echipă mai puternic și le place să fie în mijlocul grupului, ceea ce le face prieteni ușor de făcut. Sunt entuziasmați de tot ce le oferă natura și se simt confortabil în aer liber, având o legătură specială cu timpul frumos.
Așadar, dacă ai un copil născut primăvara, poți fi mândru de acest mic „soare” din viața ta, care împrăștie zâmbete și energie în jurul său, așa cum primăvara aduce în natură un nou început plin de speranță.
SURSA FOTO: [email protected]
Cercetătorii de la Universitatea Bristol, unde este realizat studiul, au descoperit că copiii născuți primăvara erau cei mai leneși, conform unui articol publicat în British Medical Journal. Cei născuți vara erau cu 4,5% mai activi, în timp ce cei născuți în lunile de toamnă și iarnă erau cu 9% mai activi.
Cercetătorii au cerut 5.451 de copii cu vârste între 11 și 12 ani să poarte un dispozitiv la talie care înregistra, minut cu minut, nivelurile lor de activitate timp de o săptămână. Dispozitivul măsura, de asemenea, intensitatea și frecvența activităților fizice.
Apoi, au comparat nivelurile de activitate ale copiilor cu o serie de alți factori, cum ar fi data nașterii, cât de activă era mama lor în timpul și după sarcină și dacă aveau frați sau surori.
SURSA FOTO: Freepik.com@annakharchenko1
Calum Mattocks, liderul studiului, a spus că o explicație biologică era puțin probabilă. El a suspectat o legătură cu momentul în care copiii încep școala:
„Dacă te naști mai târziu în an, ești mai probabil să fii mai mic decât colegii tăi și asta te-ar putea dezavantaja în sport și în alte activități, cum ar fi joaca.
Copiii mai mari aveau mai multe șanse să fie mai puternici decât colegii lor și mai probabil să fie mai buni la sport, motivându-i poate să rămână interesați de exerciții pe măsură ce creșteau”, a spus acesta, potrivit The Guardian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.