Tații care spun aceste fraze NU au relații apropiate cu fiicele lor când acestea cresc

Data publicării:
Tații care spun aceste fraze NU au relații apropiate cu fiicele lor când acestea cresc / FOTO: freepik.com@prostooleh
Tații care spun aceste fraze NU au relații apropiate cu fiicele lor când acestea cresc / FOTO: freepik.com@prostooleh

Estrangerea parentală este un subiect încărcat emoțional, dar există acum mai multe discuții și cercetări pe această temă decât oricând înainte. 



Există diferite grade de estrangere, de la contact redus până la lipsa totală de contact.

Modul în care părinții își tratează copiii în copilărie are un impact major asupra apropierii dintre ei la vârsta adultă, iar tații care spun anumite fraze de obicei nu au relații apropiate cu fiicele lor atunci când acestea cresc.

Conform unui studiu publicat în Journal of Marriage and Family, 26% dintre participanți au raportat că sunt estraniați de tații lor, iar vârsta medie a acestora la momentul estrangerii era de 23 de ani.

Citește și Un expert în traumele copilăriei „IMPLORĂ” părinții să NU mai facă 12 lucruri: „Comportamentele astea pot induce frica permanentă!”

Toate dinamicele familiale sunt complexe. Relațiile dintre părinți și copii sunt adesea influențate de așteptările legate de gen, motiv pentru care tații ar trebui să acorde o atenție deosebită felului în care vorbesc cu fiicele lor.

Iată cele 10 fraze pe care tații le spun de obicei, dar care pot duce la relații mai puțin apropiate cu fiicele lor atunci când acestea cresc:

SURSA FOTO: freepik.com@freepik

Vezi și Părinții care fac aceste lucruri atunci când copiii lor spun o minciună îi păstrează aproape o viață întreagă

„Ești prea dramatică”

„Știu ce e mai bine pentru tine”

„Ești exact ca mama ta”

„O să înțelegi când vei fi mai mare”

„Lasă-mă pe mine să mă ocup”

„Nu poți purta asta afară din casă”

„Trebuie să te maturizezi”

„De ce faci totul atât de complicat?”

„Nu am timp pentru asta”

Conform unui sondaj realizat de Pew Research Center, mai multe mame decât tați au raportat că sunt prezente, implicate și disponibile pentru copiii lor.

71% dintre mame au spus că fac mai multe pentru a gestiona programul copiilor lor. 72% dintre mame au spus că oferă mai mult confort și sprijin emoțional decât tații.

Tații au un impact major asupra vieților fiicelor lor, inclusiv asupra modului în care se simt încrezătoare și valoroase. Atunci când tații își dedică timp și atenție fiicelor lor, le arată cât de mult contează pentru ei.

Cu toate acestea, tații care le spun fiicelor că nu au timp pentru ele nu au de obicei relații apropiate cu ele atunci când cresc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel