Te-ai săturat să țipi la copilul tău? Psihologul american Jeffrey Bernstein: „Există soluții pentru a renunța la acest obicei nesănătos!”

Data publicării:
Te-ai săturat să țipi la copilul tău? Psihologul american Jeffrey Bernstein: „Există soluții pentru a renunța la acest obicei nesănătos!” / FOTO: freepik.com @dikushin
Te-ai săturat să țipi la copilul tău? Psihologul american Jeffrey Bernstein: „Există soluții pentru a renunța la acest obicei nesănătos!” / FOTO: freepik.com @dikushin

Te-ai săturat să țipi la copilul tău atunci când te deranjează? Psihologul american Jeffrey Bernstein are trei sfaturi pentru tine!



Țipatul la copii este uneori inevitabil pentru unii părinți. Totuși, există soluții pentru a renunța la acest obicei nesănătos. Într-un articol publicat în Psychology Today, psihologul Jeffrey Bernstein oferă trei sfaturi valoroase părinților care nu mai doresc să-și descarce nervii pe copiii lor.

„Din experiența mea profesională, am observat că țipatul crește anxietatea copiilor. Având în vedere cât de des își pot pierde cumpătul părinții, acest lucru este un motiv întemeiat să nu mai țipăm, mai ales într-un mod condescendent”, explică specialistul.

Citește și Greșelile părinților care împiedică formarea copiilor la școală: Ajungem să le împiedicăm dezvoltarea capacității de a învăța

Ascultă copilul

În primul rând, Jeffrey Bernstein îi sfătuiește pe părinți să își asculte activ copilul.

„Dacă sunteți într-un conflict, încurajează-ți copilul să vorbească pentru a afla ce simte cu adevărat. Evită să-l judeci prea mult, deoarece acest lucru îl va face să se simtă criticat și îl va pune în defensivă”, explică psihologul.

Folosește empatia pentru a-ți tempera furia

Acesta îi îndeamnă apoi pe părinți să folosească empatia pentru a-și tempera propria furie.

„Chiar dacă înțelegerea de una singură nu va opri impulsul de a țipa, te va ajuta să analizezi ce anume ai vrea să schimbe copilul tău, iar apoi să-i explici acest lucru rațional”, ne sfătuiește specialistul.

Nu lua totul personal!

În cele din urmă, Jeffrey Bernstein le reamintește părinților că nu ar trebui să ia personal crizele copiilor lor.

„Este o lecție valoroasă de reținut. Dacă te oprești și reflectezi, vei observa că de multe ori țipi la copilul tău sfidător pentru că iei comportamentul lui prea personal. Chiar dacă încearcă să te provoace, în realitate copilul tău sfidător acționează așa din cauza propriilor dificultăți, nu ale tale”, precizează psihologul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel