Te-ai simțit vreodată manipulat de propriul copil? Descoperă trăsătura comună a părinților care ajung să fie păcăliți, explicată de experți

Data publicării:
Te-ai simțit vreodată manipulat de propriul copil? Descoperă trăsătura comună a părinților care ajung să fie păcăliți, explicată de experți / FOTO: freepik.com @EyeEm
Te-ai simțit vreodată manipulat de propriul copil? Descoperă trăsătura comună a părinților care ajung să fie păcăliți, explicată de experți / FOTO: freepik.com @EyeEm

Care este trăsătura comună a părinților care au o relație dificilă cu copilul lor? Specialiștii răspund.



Te-ai simțit vreodată manipulat de propriul copil? Specialiștii au analizat trăsăturile comune ale părinților care se lasă dominați de copiii lor.

În cadrul rubricilor Your Tango acești experți subliniază că relațiile dintre părinți și copii evoluează constant de-a lungul vieții. Dacă simțiți că echilibrul nu este unul optim, este întotdeauna posibil să îl ajustați, astfel încât fiecare membru al familiei să își găsească locul în gospodărie.

Identificarea semnelor care pot contribui la o astfel de dinamică reprezintă un prim pas în îmbunătățirea atmosferei din familie. De multe ori, părinții care se simt manipulați de copiii lor întrețin deja relații dăunătoare pentru ei înșiși și pentru cei din jur. Această dinamică reflectă, adesea, tiparele relaționale din viața lor.

Astfel, este posibil ca părinții să trăiască într-un mediu în care nu sunt tratați corect. Uneori, acest lucru poate apărea din tendința de a oferi încrederea prea ușor. Deși aceasta poate fi o bază bună pentru construirea unei relații sănătoase, poate genera anxietate legată de intențiile reale ale celuilalt sau chiar vinovăție pentru că s-a oferit prea mult. Aceste comportamente pot fi, în mod inconștient, reproduse în cadrul familiei.

În cele din urmă, comportamentul părinților îi poate invita pe copii să devină parte din această dinamică nesănătoasă.

Citește și Părinții care cresc copii puternici mental folosesc întotdeauna aceste 10 afirmații „simple, dar puternice”, conform unui psihoterapeut

O relație construită pe baze fragile

SURSA FOTO: freepik.com @EyeEm

Un comportament specific acestui tip de relație este acela în care părinții scuză prea ușor greșelile copiilor lor. Procedând astfel, ei transmit ceea ce sunt dispuși să tolereze. Prin stabilirea unor standarde prea scăzute, mai ales în privința respectului, părinții riscă să îi învețe pe copii să se dezvolte în detrimentul propriei lor bunăstări.

Potrivit unui studiu publicat în Social Psychology: Foundations of Interpersonal Trust, încrederea acordată prea devreme și scuzarea comportamentului nepotrivit contribuie la dezvoltarea unor relații în care recunoașterea reciprocă nu mai este necesară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel