Tentative de fraudă la Bacalaureat. Numărul este în creștere

Data publicării:
Tentative de fraudă la Bacalaureat. Numărul este în creștere / FOTO: freepik.com
Tentative de fraudă la Bacalaureat. Numărul este în creștere / FOTO: freepik.com

Ministerul Educației a informat că 35 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă la proba obligatorie a profilului de Bacalaureat 2024 (matematică sau istorie)



La această probă au absentat 2.889 de candidați, adică puțin peste 2% din numărul elevilor înscriși. Cu o zi înainte, la proba de limba română, alți 34 de elevi au fost eliminați pentru încercări de copiere.

„Astăzi, 2 iulie, în cadrul primei sesiuni a examenului național de bacalaureat 2024, s-a desfășurat proba obligatorie a profilului (discipline în funcție de profil: Matematică și Istorie), cu participarea a 123.647 de candidați din totalul celor 126.571 de candidați înscriși (toate promoțiile) pentru a o susține.

Rata de prezență a fost de 97,7%. Au absentat 2.889 de candidați, iar 35 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă”, se arată în comunicatul de presă al Ministerului.

La proba de limba română a Bacalaureatului 2024, 34 de elevi au fost prinși copiind și eliminați, potrivit Ministerului Educației.

În total, 69 de elevi au fost eliminați în primele două zile ale examenului de Bacalaureat din acest an, o creștere de 38% față de anul trecut.

În 2023, au fost eliminați pentru tentativă de fraudă 28 de elevi la proba de limba română și 22 la matematică și istorie, conform datelor Ministerului.

Elevii reprezentanți au acuzat o „fraudă fără precedent” la examenele naționale, după ce subiectele de la Evaluarea Națională și de la proba de Limba română de Bacalaureat 2024 au apărut pe internet.

Citește și Bacalaureat 2024. Subiectele care i-au încurcat pe elevi la proba obligatorie a profilului: „Dacă erai bine pregătit, cu siguranță puteai să rezolvi toate subiectele”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel