Topul numelor 2025, din Franța. Luna și Noah, în tendințe! Vezi lista completă, poate te inspiră

Data publicării:
Topul numelor 2025, din Franța. Luna și Noah, în tendințe! Vezi lista completă, poate te inspiră / FOTO: freepik.com @freepic.diller
Topul numelor 2025, din Franța. Luna și Noah, în tendințe! Vezi lista completă, poate te inspiră / FOTO: freepik.com @freepic.diller

Potrivit „L’Officiel des Noms”, care a fost lansat pe 5 septembrie, Ambre și Louise conduc clasamentul prenumelor feminine din Franța pentru anul 2025, fiind aproape imposibil de desemnat un câștigător între ele. În ceea ce privește prenumele masculine, Gabriel ocupă prima poziție încă din 2021, urmat de Raphaël, Leo și Louis.



Ambre și Louise domină topul prenumelor feminine, conform autoarelor Stéphanie Rapoport și Claire Tabarly Perrin, care subliniază că diferența dintre cele două este atât de mică încât este dificil să fie desemnat un câștigător clar, notează francetvinfo.fr. De asemenea, Alba, Jade și Alma completează topul primelor cinci prenume feminine preferate.

„L’Officiel des Noms” observă și o prezență tot mai puternică a prenumelor inspirate de natură, cum ar fi Ambre, Agathe, Iris și Rose. Totodată, prenumele cu sunetul „ia”, precum Giulia, Mia și Julia, se bucură de o creștere considerabilă, în timp ce Inaya urcă opt locuri într-un singur an.

Autoarele adaugă că prenumele terminate în „a”, cum sunt Emma, Léa, Mila și Lina, populare la începutul anilor 2000, continuă să își piardă din popularitate.

Gabriel, prenumele favorit la băieți din 2021

Gabriel se menține în fruntea clasamentului prenumelor masculine, iar Raphaël, Léo, Maël și Louis completează topul 5. În plus, Rapoport și Tabarly Perrin remarcă o creștere a prenumelor multiculturale, cu Eden și Isaac printre cele mai populare 20 de prenume masculine.

Prenumele retro, precum Marceau și Jules, câștigă de asemenea în popularitate, iar prenumele bretone, cum ar fi Maël și Naël, sunt tot mai des alese.

Luna și Noah, în tendințe pentru 2026

Privind spre viitor, „L’Officiel des Noms” prognozează că în 2026, prenumele Luna și Charlie vor fi în topul preferințelor pentru fete, în timp ce Ayden și Noah vor face parte din primele 20 de prenume masculine.

Clasamente istorice: Cele mai date prenume între 1900 și 2022

Cartea explorează, de asemenea, prenumele cele mai folosite în Franța în perioada 1900-2022.

La fete, Marie este prenumele cel mai popular, urmat de Nathalie și Isabelle. La băieți, Jean ocupă prima poziție, fiind urmat de Michel și Philippe.

În total, „L’Officiel des Noms” listează 12.000 de prenume, alături de etimologia acestora, caracteristicile personalităților asociate și numărul de persoane care le poartă în Franța.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Divertisment





pixel