Trăsături psihologice care fac oamenii mai puțin atractivi. „Oamenii care refuză să spună «scuză-mă» sau «te rog», își arată ignoranța”

Data actualizării: | Data publicării:
Trăsături psihologice care fac oamenii mai puțin atractivi. „Oamenii care refuză să spună «scuză-mă» sau «te rog», își arată ignoranța” / Foto: freepik.com@freepik
Trăsături psihologice care fac oamenii mai puțin atractivi. „Oamenii care refuză să spună «scuză-mă» sau «te rog», își arată ignoranța” / Foto: freepik.com@freepik

Nu există un sentiment mai rău în lume decât să te simți neatractiv. În timp ce o coafură sau o ținută proastă ne poate da peste cap, a fi perceput în acest fel este un sentiment teribil.



Dar există modalități de a evita rușinea și totul începe prin înțelegerea câtorva trăsături foarte specifice.

Iată 9 trăsături psihologice care îi fac pe oameni mai puțin atractivi

Nu dormi suficient

Sursa foto: freepik.com@freepik

Aspectul obosit poate avea, din păcate, un impact asupra atractivității. Și totul are de-a face cu faptul că nu ai parte de suficient somn odihnitor în fiecare noapte.

Citește și „Afirmația simplă care îți poate schimba viața! Iată frazele care îți aduc armonie în familie și la serviciu”

Un studiu a constatat că cei care erau considerați atractivi arătau vizibil mai sănătoși decât cei care nu erau.

Acest studiu se leagă de o altă constatare, care a stabilit că „persoanele private de somn par mai puțin sănătoase, mai puțin atrăgătoare și mai obosite în comparație cu cele care sunt bine odihnite”.

Cei care nu dorm suficient ar trebui să se culce la o oră decentă, deoarece lipsa unui somn de calitate poate avea unele efecte destul de dăunătoare.

Lipsa de respect față de ceilalți

Distrugerea oricărei șanse de a fi perceput ca atractiv începe cu lipsa de maniere.

Atunci când oamenii sunt nepoliticoși sau lipsiți de respect față de ceilalți, le dau de înțeles că nu le pasă.

Vezi și „Lucruri pe care un terapeut specializat în traume ale copilăriei îi roagă pe părinți să NU le mai facă. „Parentingul este stresant și nimeni nu se așteaptă ca aceștia să o facă perfect”

Când oamenii refuză să spună lucruri precum „scuză-mă” sau „te rog”, își arată ignoranța sau îngâmfarea.

Indiferent de situație, a fi nepoliticos poate avea un impact mare. Conform cercetărilor, chiar și a fi martor la un comportament nepoliticos poate avea un impact negativ asupra procesului cognitiv și a performanței. Persoanele care sunt lipsite de respect trebuie să fie atente la ceea ce spun și la modul în care acționează în public, deoarece s-ar putea să se întoarcă împotriva lor.

Să fii în mod constant stresat

Sursa foto: freepik.com@BG_illustrations

Toată lumea este stresată din când în când. Poate că este vorba de muncă sau de relațiile personale, dar indiferent de cauză, este important să gestionăm stresul zilnic.

Altfel, acesta poate deveni atotcuprinzător și ne poate face să părem neatractivi.

Oamenii îi preferă pe cei care prioritizează sănătatea mintală. Iar pentru cei care se stresează ușor, acest lucru are un impact direct asupra capacității de a avea grijă de sănătatea mintală.

Un studiu axat pe angajați a constatat că lucrătorii care s-au confruntat cu burnout au experimentat, de asemenea, o scădere a bunăstării lor mentale, ceea ce a dus la depresie sau anxietate.

Iar asta, din păcate, îi face pe oameni mai puțin atractivi în timp.

Să fii leneș sau neproductiv

Persoanele care sunt leneșe sunt considerate mai puțin atractive.

A fi văzut ca fiind neproductiv este un motiv de respingere și, conform cercetărilor, studenții îi consideră pe cei leneși (indiferent de cât de atractivi sunt din punct de vedere fizic) mai puțin atractivi și mai puțin plăcuți.

Pentru persoanele care sunt considerate leneșe, este în interesul lor să muncească din greu.

Oamenii îi admiră pe cei cu o bună etică a muncii în viața de zi cu zi și îi folosesc ca modele pentru a-i conduce sau a-i inspira să meargă mai departe. 

Ești lăudăros

Nu este nimic în neregulă cu celebrarea realizărilor, dar există o linie fină între celebrare și laudă.

Cei care nu se pot abține să nu se laude sunt, din păcate, priviți ca fiind mai puțin atractivi decât ceilalți.

Lăudăroșenia poate părea intolerabilă și enervantă, dar și mai rău este ceea ce se numește humblebragging.

Conform cercetărilor, umilința îi face pe oameni mai puțin plăcuți decât cei care se laudă pur și simplu. De ce să nu evitați lauda cu totul, doar pentru a fi siguri?

Atitudinea nesigură

Fiecare persoană are nesiguranțe care sunt greu de recunoscut, dar, la fel ca orice în viață, există o nevoie de echilibru.

A fi perceput ca neatractiv are adesea legătură cu incapacitatea de a menține acel echilibru și de a ține sub control acele nesiguranțe.

Un studiu a constatat că femeile preferă bărbații care au încredere în ei înșiși. Femeile tind să găsească bărbații siguri pe ei mai atrăgători decât cei nesiguri, probabil pentru că îi consideră mai competenți.

Pentru persoanele care nu sunt cele mai încrezătoare, există ajustări minore care pot face diferența.

Ei își pot îndrepta postura, pot vorbi clar sau pur și simplu se pot preface până reușesc.

Să nu fii de încredere

Este o experiență relatabilă pentru majoritatea: să ai acea persoană în viață care nu este de încredere. Poate că renunță la planuri în ultimul moment sau uită să răspundă la mesaje.

Bineînțeles, prietenii și familia îi adoră în continuare, dar a fi văzut ca fiind de neîncredere poate avea un impact enorm asupra nivelului de atractivitate al unei persoane.

Majoritatea oamenilor obosesc să le reamintească celorlalți să facă ceea ce au promis, ceea ce duce la acumularea de resentimente și neîncredere.

Toate aceste emoții negative combinate pot determina o persoană să pară mai puțin atractivă și, prin extensie, mai puțin demnă de încredere.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





pixel