Trei activități pentru a stimula creierul copiilor și a le transforma în obiceiuri pe viață

Data publicării:
Trei activități pentru a stimula creierul copiilor și a le transforma în obiceiuri pe viață / FOTO: freepik.com@ prostooleh
Trei activități pentru a stimula creierul copiilor și a le transforma în obiceiuri pe viață / FOTO: freepik.com@ prostooleh

Stimularea creierului copiilor este o parte esențială a creșterii lor. Se întâmplă ca, în timpul copilăriei, copiii noștri să dezvolte abilități cognitive importante care le vor fi utile toată viața, astfel încât punerea lor în practică este deosebit de importantă.



Una dintre cele mai bune modalități de a-i ajuta să își stimuleze creierul este să o facem prin jocuri și alte activități care le fac plăcere, pentru că, pe lângă distracție, îi vom ajuta să își consolideze abilități esențiale precum memoria și logica.

Există o varietate de lucruri pe care le putem face cu copiii pentru a atinge aceste obiective. Iată câteva idei activități care, pe lângă stimularea creierului copiilor, le pot transforma în obiceiuri pe viață.

Lectura

În primul rând, avem o activitate pe care o putem începe cu copiii practic de la naștere: cititul. Se întâmplă ca cititul poveștilor, pe lângă faptul că stimulează imaginația copiilor noștri, să favorizeze și dezvoltarea limbajului prin extinderea vocabularului lor.

Pe de altă parte, cititul ajută, de asemenea, la îmbunătățirea concentrării și a memoriei în toate etapele vieții, astfel încât insuflarea acestui obicei încă din copilărie și menținerea lui pe tot parcursul vieții lor este un lucru care va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării și funcționării creierului.

Artă și meșteșugurile

O activitate care este, fără îndoială, ideală pentru stimularea creierului este arta și meșteșugurile. Pe lângă faptul că încurajează imaginația și creativitatea copiilor, atunci când facem arte și meserii, punem la lucru mai multe aspecte cheie ale creierului nostru.

Deoarece implică o muncă manuală în care pașii care trebuie urmați trebuie planificați, aceasta stimulează dexteritatea și agilitatea mâinilor, coordonarea mână-ochi și îmbunătățește, de asemenea, abilitățile motorii fine.

Rezolvarea puzzle-urilor

În sfârșit, una dintre activitățile renumite pentru beneficiile sale pentru creier: puzzle-urile. Rezolvarea unui puzzle necesită concentrare, răbdare, capacitate de observație și raționament logic.

Conform unui studiu, copiii care jucau puzzle-uri aveau abilități spațiale mai bune și o capacitate mai mare de a transforma mental (rotire sau translatare) formele, ceea ce este un predictor important al dezvoltării abilităților de științe, tehnologie, inginerie și matematică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





DC Media Group Audience
pixel