Trei mesaje puternice din "Inside Out 2", ca mamă a unei fete care ajunge la pubertate

Data publicării:
Trei mesaje puternice din "Inside Out 2", ca mamă a unei fete care ajunge la pubertate / FOTO: captură video YouTube @Rotten Tomatoes Trailers
Trei mesaje puternice din "Inside Out 2", ca mamă a unei fete care ajunge la pubertate / FOTO: captură video YouTube @Rotten Tomatoes Trailers

Noua superproducție Disney, "Inside Out 2", nu a fost doar un film de savurat în familie: este și o poveste plină de lecții și învățăminte despre emoții, în special despre cele trăite în timpul adolescenței.



Dacă ești mama unei fete care este pe cale să ajungă la pubertate, vizionarea acestui film nu numai că te va face să te identifici cu unele dintre lucrurile care se întâmplă în viața lui Riley și a familiei sale, dar te ajutată și să pătrunzi puțin mai adânc în creierul unui adolescent și să înțelegi mai bine cum trăiesc ei această etapă.

Acestea sunt trei mesaje puternice pe care "Inside Out 2" le lasă unei mamei a unei fete care ajunge la pubertate.

Dacă pentru noi aceasta este o etapă complexă, pentru ei este și mai complexă.

În conversațiile dintre părinți există de obicei o părere unanimă despre adolescență: este una dintre cele mai dificile etape ale parentingului. Au dispărut copiii pe care i-am cunoscut timp de mai bine de un deceniu, pentru a face loc adolescenților care schimbă toate regulile jocului.

Nu mai suntem văzuți ca modelele lor, fiind înlocuiți de prietenii lor. Copiii noștri încep să ne vadă printr-o lentilă diferită, ceea ce face ca, în această etapă, să fim obișnuiți și să ne așteptăm să avem anumite șocuri pe care nu le-am mai experimentat până acum și să simțim că drumul de părinte este plin de noi provocări și complexități.

Dar înainte să ne pierdem răbdarea și să ne plângem de cât de dificil este să creștem copii în această etapă sau să ne întrebăm de ce sunt apatici, distanți, irascibili sau chiar rebeli și sfidători, trebuie să ne amintim că, dacă este dificil pentru noi, poate fi și mai dificil pentru copiii noștri.

Acordați-le spațiu, dar rămâneți disponibili pentru ei.

Una dintre cele mai mari provocări pentru unii părinți este începutul independenței pe măsură ce intră în adolescență. Ne-am petrecut întreaga viață ca părinți îngrijind și crescând o persoană mică care era total dependentă de noi, obișnuindu-ne cu prezența lor constantă, când adolescența sosește și ne trece în plan secund.

Dar, deși este adevărat că nu vom mai fi centrul universului lor, așa cum eram atunci când erau mici, suntem încă parte din el și, deși ni se pare că nu este așa, prezența și însoțirea noastră continuă să fie importante și necesare pentru ei.

Iubiți-i necondiționat, întotdeauna

Există o frază prețioasă din "Inside Out 2" pe care personajul Alegria o spune ca o reflecție finală și care rezumă perfect ceva ce, ca părinți, ar trebui să avem mereu în minte: "Ne iubim fata, fiecare parte frumoasă și murdară din ea".

Odată cu sosirea adolescenței, vor exista multe zile în care s-ar putea să nu-mi înțeleg fiica (și probabil că nici ea nu se va înțelege), dar este important să ne amintim mereu că dragostea trebuie să prevaleze în zilele bune și rele.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel