Trucuri pentru a-i învăța pe copii să-și curețe urechile

Data publicării:
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk/ Pexels

Ceara acționează ca un izolator împotriva factorilor externi agresivi și ajută la prevenirea infecțiilor urechii. În această postare îți oferim câteva sfaturi despre cum să-i înveți pe copii să-și curețe urechile în mod corect.



Ceara se găsește în canalul urechii extern pentru a îndeplini o funcție și pentru a preveni infecția, deteriorarea de la vânt sau frig sau intrarea anumitor insecte.

Cum să-i înveți pe copii să-și curețe urechile?

Ceara este sănătoasă pentru urechile copiilor, deoarece îi protejează,lubrifiază și are proprietăți antibacteriene. În plus, conține enzime care ajută la prevenirea creșterii bacteriilor și ciupercilor. De asemenea, prinde praful și particulele de murdărie care intră în ureche.

1. Învață copiii să-și curețe urechile ca un joc

Una dintre cele mai plăcute și educative modalități de a-i învăța pe copii să genereze obiceiuri este prin joc. Acestea sunt o parte importantă a procesului de învățare. Prin urmare, ei învață în moduri foarte diferite decât adulții, deoarece imaginația lor este foarte implicată. Activitățile ludice sunt cele care unesc părțile logice și creative ale creierului.

2. Fotografie... (pexels-cottonbro-7086222_48933500.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

 

2. Evitați bețișoarele de bumbac

Nu este o procedură sigură să folosești bețișoare și să le introduci în urechile copiilor. Obiectele moi pot perfora un timpan sau pot împinge ceara mai departe în membrana timpanică blocând auzul.

3. Exclude remediile casnice

Îndepărtarea cerumenului cu remedii casnice nu este sigur de făcut în case. Există cazuri specifice care necesită atenția unui medic. În plus, nu este recomandată utilizarea obiectelor care trebuie introduse, lumânări pentru urechi, peroxid de hidrogen sau paste termice efectuate acasă.

4. Profită de timpul băii pentru a-i învăța pe copii să-și curețe urechile

Cea mai bună recomandare este să folosiți doar apă pentru a  clăti urechile. Prin urmare, ora băii este ideală pentru a-i învăța pe copii să se spele. Dacă se consideră necesar, săpunul poate fi folosit împreună cu apa caldă în timpul spălării. Totuși, curățarea zonei nu trebuie abuzată, dar o dată pe săptămână este suficientă.

3. Fotografie... (pexels-cottonbro-7086232_43464100.jpg)

Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

5. Fii un exemplu de obicei

Când copiii sunt încă mici, ei au tendința de a imita tot ceea ce fac adulții . Aceasta este o resursă foarte utilă pentru a profita de momentul de predare. Așa cum sunt învățați să-și spele dinții prin imitație, același lucru se poate face și pentru a-și clăti și spăla urechile în mod corespunzător.

6. Nu abuza de igienă

Ceara devine o problemă numai dacă provoacă leziuni ale auzului sau alte simptome asociate. Pentru a preveni umplerea canalului profund al urechii cu celule moarte ale pielii, această piele este migratoare și se mișcă spre exterior. Adică, cea mai mare parte a cerumenului curge spontan din canalul extern.

7. Folosește șervețele umede

Șervețelele umede care sunt de obicei folosite pentru igiena nou-născuților sunt o opțiune recomandată pentru a facilita învățarea copiilor. Acestea sunt alcătuite din produse cosmetice și săpun, deci sunt utile pentru curățarea urechilor. Trebuie avut în vedere că nu trebuie introduse adânc, ci doar pe exterior și trage murdăria.

Copii și curățarea urechilor

Este important să le explicăm copiilor, încă de la o vârstă fragedă, cât de important este să efectueze o igienă corectă și regulată a urechii. În plus, trebuie să existe perseverență și răbdare în educarea și învățarea de noi obiceiuri la minori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel