Trucuri pentru a-ți face copilul să se trezească bine dispus

Data publicării:
Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels
Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels

Copii care se trezesc iritați sau fără tragere de inimă? Mulți părinți se întreabă ce pot face pentru a-și trezi copilul într-o dispoziție bună. Răspunsul este să-ți revizuiești rutina.



Unor copii le este greu să înceapă ziua, iar trezirea lor și introducerea lor în rutină poate fi adesea un proces dificil. Pentru ca copilul tău să se trezească bine dispus, este necesar să-i revizuiești obiceiurile și să fii atent și la numărul de ore în care doarme. În acest articol, vom dezvălui câteva trucuri pentru a-ți face copilul să se trezească bine dispus.

Cel mai important lucru este să vă asigurați că copilul dumneavoastră doarme suficient. Adică că se odihnește în orele de somn corespunzătoare vârstei sale. De fapt, un copil care doarme puțin suferă și face ca toată familia să sufere pur și simplu pentru că este somnoros.

De asemenea, este esențial să înveți să recunoști problemele pe care copilul tău le poate prezenta la culcare. Acest lucru se datorează faptului că cantitatea de somn nocturn variază în funcție de copil. Rezolvând aceste probleme, vei ajuta întreaga familie.

Academia Americană de Medicină a Somnului recomandă copiilor de vârstă școlară (6 până la 12 ani) să doarmă 9 până la 12 ore pe zi și adolescenților, 8 până la 10 ore pe zi. De fapt, dormitul mai puțin poate duce la: iritabilitate, dificultăți de concentrare și dureri de cap, ducând la hipertensiune arterială, obezitate și depresie.

Trucuri pentru a-ți face copilul să se trezească bine dispus

1. O odihnă bună este esențială

În primul rând, trebuie să vă asigurați că copilul dumneavoastră se culcă la aceeași oră în fiecare noapte. Este normal să te culci puțin mai târziu decât de obicei în weekend. 

2. Dulceața și bucuria sunt ingredientele bunei dispoziții

Toate mamele din lume trebuie să fie amabile cu copiii lor. Suntem siguri că știi să-l trezești cu blândețe. Vorbește-i cu voce joasă și dulce și când deschide ochii, dă-i un zâmbet.

Lasă-i timp să se trezească, cam 10 minute, în care să înceapă sa se trezească puțin câte puțin. În acel moment, îl poți lăsa singur în camera lui cu niște muzică, în timp ce pregătești micul dejun și apoi îl ajuți să se pregătească.

2. Fotografie... (pexels-karolina-grabowska-6255554_02749600.jpg)

Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels

 

3. Economisiți timp cu o seară înainte

Pregătirea hainelor pe care le va purta copilul dumneavoastră a doua zi cu o seară înainte vă ajută să economisiți timp dimineața. De asemenea, puteți să vă faceți rucsacul împreună și să luați micul dejun calm. Astfel vei avea timp suplimentar pentru a începe ziua cu piciorul potrivit și fără a-ți pierde răbdarea.

A avea gustări la îndemână vă ajută să îi îmbunătățiți starea de spirit

Încearcă să-l lași să găsească niște gustări sănătoase în frigider. De exemplu, niște fructe tăiate bucăți, niște pâine prăjită pentru a însoți niște brânză și niște suc de fructe sau apă. De fapt, mâncatul promovează o bună dispoziție. În plus, toate acestea îi vor fi foarte utile copilului tău atunci când va trebui să iasă rapid din casă, mai ales dacă întârzie.

Nu-l deranja

Dacă copilul dumneavoastră are dificultăți să se ridice din pat dimineața, încercați să nu-l cicăliți prea mult sau să-l hărțuiți cu fraze de genul: „E târziu, grăbește-te…”. Încearcă să-l trezești calm și ajută-l să intre în rutina lui calm, fără stres.

Pe lângă faptul că îi vorbești cu blândețe și te înarmezi cu răbdare, este necesar să-l lași să se odihnească suficient în funcție de vârsta lui, deoarece o dispoziție proastă poate fi un produs al lipsei de somn. De fapt, este dovedit că copiii care dorm suficient trăiesc mai bine și sunt mai puțin predispuși la probleme de comportament și iritabilitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel