Un băiețel de 6 ani salvează viața mamei sale. VIDEO de pe camerele de supraveghere, văzut de peste 20 de milioane de ori

Data publicării:
Un băiețel de 6 ani salvează viața mamei sale. VIDEO de pe camerele de supraveghere, văzut de peste 20 de milioane de ori / FOTO: captură video TikTok
Un băiețel de 6 ani salvează viața mamei sale. VIDEO de pe camerele de supraveghere, văzut de peste 20 de milioane de ori / FOTO: captură video TikTok

Datorită calmului său extraordinar, un băiețel de doar 6 ani i-a salvat viața mamei sale. Întreaga scenă, surprinsă de camera de supraveghere a casei lor, a fost postată pe TikTok și a generat un răspuns incredibil din partea utilizatorilor.



Liz Crooks, o mamă singură, în vârstă de 26 de ani, are trei copii: pe Aiden, de 6 ani, pe Cassie, de 5 ani, și pe Luna, de doar 2 ani. Originară din Irlanda, Liz se confruntă cu numeroase probleme de sănătate, inclusiv o afecțiune cardiacă gravă.

Săptămâna trecută, în timp ce se pregătea să iasă împreună cu copiii, Liz a suferit un atac de tahicardie. În acel moment critic, fiul ei cel mare, Aiden, se afla în grădină și a observat un livrator Amazon care aducea un pachet. Fără să piardă timpul, băiețelul a mers către livrator și l-a alertat, spunându-i cu un calm remarcabil: „Poți să o ajuți pe mama? A leșinat.”

Livratorul l-a urmat imediat pe băiețel în casă

Livratorul, impresionat de calmul și curajul copilului, l-a urmat imediat pe Aiden în casă, unde a găsit-o pe Liz inconștientă. Livratorul a ieșit din casă cu telefonul în mână, pregătit să sune la urgențe. Această scenă a fost vizionată de peste 20 de milioane de ori pe TikTok, stârnind emoție și admirație în întreaga lume.

Acțiunea rapidă și curajul lui Aiden nu doar că i-au salvat viața mamei sale, dar au și demonstrat cât de puternică poate fi legătura dintre un copil și părintele său. Povestea lor a devenit un exemplu de determinare în fața unei situații de urgență.

Mama și-a învățat copiii procedurile de prim ajutor

„Nu pot să cred. Sunt atât de mândră de el și de fiica mea, Cassie. Nu o poți auzi în videoclip, dar a fost și ea acolo, ajutându-l pe Aiden”, a explicat mama presei locale.

Din cauza problemelor sale de sănătate, ea a spus într-un alt videoclip că și-a învățat întotdeauna copiii ce să facă în caz de urgență. „Chiar și atunci când mergem într-un parc de joacă, le spun ce să facă dacă mi se întâmplă ceva”, a explicat ea. „Sufăr de convulsii, așa că trebuie să mă asigur că ei știu ce să facă.”

Ea dezvăluie apoi că Aiden se îndrepta inițial către casa unui vecin pentru a cere ajutor când l-a întâlnit pe Bryan, băiatul care livrează coletele, la capătul aleii. „Are obiceiul să ia unele dintre pachetele mele când este în grădină”, a adăugat ea. „A fost de fapt un cadou de ziua mea pe care mi l-a trimis sora mea, pentru că toată chestia asta s-a întâmplat de ziua mea!”

„Sunt extrem de recunoscătoare că copiii mei au fost pregătiți”

Calmul și determinarea lui Aiden nu ar fi fost posibile fără învățăturile și pregătirea oferite de mama lor. „Întotdeauna le-am spus copiilor mei că, în cazul în care mi se întâmplă ceva, trebuie să rămână calmi și să acționeze rapid. Le-am arătat cum să folosească telefonul pentru a suna la urgențe și le-am explicat ce informații trebuie să ofere operatorului”, a explicat Liz.

Faptul că Aiden a reușit să pună în practică aceste lecții într-o situație reală este dovada clară a importanței educației în materie de prim ajutor. „A fost un moment teribil pentru mine, dar sunt extrem de recunoscătoare că copiii mei au fost pregătiți. Acum, mai mult ca oricând, înțeleg cât de vital este să îi învățăm pe cei mici cum să reacționeze în caz de urgență”, a adăugat Liz.

Această poveste nu doar că subliniază curajul și prezența de spirit a lui Aiden și Cassie, dar și dedicarea unei mame care, în ciuda dificultăților de sănătate, a reușit să îi pregătească pe copiii ei pentru situații critice.

Învățămintele ei au fost esențiale în salvarea vieții sale, iar exemplul ei poate inspira mulți alți părinți să își învețe copiii cum să reacționeze în momente de criză.

PUTEȚI URMĂRI SCENA ÎN VIDEO DE MAI JOS:

@theirishindependent Quick thinking six-year-old saves his mum's life by alerting delivery man after she collapsed. Liz Crooks (26) from Northern Ireland said she was still in 'disbelief' at the actions of her heroic son. #hero #northernireland #ireland ♬ original sound - Irish Independent

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel