Un candidat înscris la Titularizare în județul Argeș a luat nota 1.80 la Matematică

Data publicării:
Un candidat înscris la Titularizare în județul Argeș a luat nota 1.80 la Matematică / FOTO: freepik.com@ thanyakij-12
Un candidat înscris la Titularizare în județul Argeș a luat nota 1.80 la Matematică / FOTO: freepik.com@ thanyakij-12

Un candidat din județul Argeș, înscris la concursul național de Titularizare 2024, a obținut nota 1.80 la Matematică, conform rezultatelor inițiale publicate de Ministerul Educației. 



Rezultatele finale vor fi afișate pe 31 iulie, atât la sediile inspectoratelor școlare județene, cât și pe site-ul oficial.

La secțiunea „nivelul studiilor”, în dreptul candidatei apare mențiunea „studii universitare de licență/conversie după ciclul I”. În iulie 2022, fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, declara că 90% dintre candidații cu note sub 5 la Titularizare provin dintr-o anumită filieră: „Nu știu dacă e bine să spun, dar la examenul de titularizare de anul acesta, 90% din cei care au obținut note sub cinci vin pe o anumită filieră, cu niște competențe dobândite în anumite instituții.”

Proba scrisă a avut loc miercuri, 17 iulie, – au fost 37.500 candidați înscriși la Titularizare 2024, dintre care peste 6.800 din promoția curentă. Peste 1.000 de candidați din această promoție nu s-au mai și prezentat la examen.

Peste 2.660 de candidați s-au retras de la proba scrisă de Titularizare 2024 după ce au văzut subiectele. Aproape 50 din cei care s-au prezentat au fost eliminați din examen. Rata de participare a fost de 86,48%, a anunțat Ministerul Educației.

Aproape 42% din totalul de 28.468 de lucrări notate în centrele de evaluare, potrivit dosarului de presă comunicat de Ministerul Educației.

Pentru a obţine statutul de titular (angajarea pe perioadă nedeterminată), candidații trebuie să obţină minimum nota 7 (şapte) la proba scrisă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidaţii trebuie să obţină minimum nota 5 (cinci) la proba scrisă.

Examenul de titularizare se susține în România pentru obținerea unui post în învățământ. Examenul are loc la mijlocul lunii iulie și pot participa atât cei care au absolvit facultatea, cât și cei care au terminat liceul pedagogic (pentru învățători educatori).

Mii de candidați s-au retras

Peste 2.660 de candidați de la Titularizare 2024 s-au retras de la proba scrisă, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. 

Dintre aceștia, 2.509 candidați s-au retras din motive personale și 160 de candidați din motive medicale. Miercuri, 17 iulie, a avut loc proba scrisă de la concursul național de Titularizare 2024.

„2.669 de candidați dintre cei prezenți s-au retras în condițiile prevăzute de metodologie (2.509 candidați din motive personale și 160 de candidați din motive medicale). 49 de candidaţi au fost eliminaţi din examen.

Dintre aceștia, 11 candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de fraudă și nu vor fi repartizaţi/nu vor putea ocupa posturi didactice/catedre în anul școlar 2024 – 2025. Nu au fost anulate lucrări în centrele de concurs”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

Peste 4.730 au absentat de la proba scrisă: „S-a înregistrat o rată de prezență de 86,48% (superioară cu peste 3%, comparativ cu anul trecut): 31.237 de candidaţi prezenți din totalul celor 35.971 de candidaţi cu drept de participare la această probă. Dintre cei peste 31.200 de candidați prezenți, 5.557 de candidați provin din promoţia de absolvenţi 2024. Au absentat 4.734 de candidați.”

„În acest an, cele 28.519 lucrări trimise spre centrele de profil vor fi evaluate prin intermediul platformei digitalizate (numărul de lucrări din anul în curs este în creștere cu peste 16% față de anul trecut)”, informează Ministerul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





pixel