„Un decalaj generațional fascinant!” Vrei să te simți bătrân? Urmărește un videoclip cu copii derutați de tehnologia pe care o foloseau părinții lor / VIDEO

Data actualizării: | Data publicării:
„Un decalaj generațional fascinant!” Vrei să te simți bătrân? Urmărește un videoclip cu copii derutați de tehnologia școlii pe care o foloseau părinții lor / FOTO: captură video YouTube @ Explore Learning
„Un decalaj generațional fascinant!” Vrei să te simți bătrân? Urmărește un videoclip cu copii derutați de tehnologia școlii pe care o foloseau părinții lor / FOTO: captură video YouTube @ Explore Learning

Majoritatea școlarilor nu au nicio idee despre cum era folosită tehnologia obișnuită din clasele de acum o generație, și cu atât mai puțin despre cum să o utilizeze.



Nu ne putem abține să râdem la acest videoclip amuzant cu școlari care încearcă să își dea seama la ce servește tehnologia din clasele părinților lor, iar sentimentul de nostalgie este foarte puternic.

Copiii de astăzi au acces la o gamă largă de tehnologii pe care părinții lor nici nu ar fi putut visa că vor exista vreodată. Ei au învățat să folosească smartphone-urile mult mai repede decât generațiile mai vechi și au trecut cu ușurință la comenzile vocale precum „hei, Google”, utilizate de difuzoarele inteligente din prezent.

Totuși, se pare că înțelegerea lor cu privire la tehnologia mai veche nu este atât de vastă. Un nou studiu, realizat de Explore Learning, a prezentat unui grup de școlari de 10 ani imagini cu dispozitive din clasele de odinioară, iar toți au fost complet derutați de această tehnologie, notează goodto.com.

„Hei Google, pune Roar de Katy Perry”

Mai mult de două treimi dintre copii nu știau cum se numește retroproiectorul, iar 72% nu au putut ghici nici măcar la ce este folosit. În încercarea de a-i ghici scopul, au venit cu idei precum „mașină pentru ochi” și „walkie talkie”, unii sugerând că ar putea fi folosit „la dentist” sau „pentru experimente”.

Discheta clasică a fost la fel de enigmatică, 61% dintre copii nereușind să o identifice. Iar dacă vrei să te simți cu adevărat bătrân, unii dintre copii au crezut că dischetele ar putea avea o vechime de 100 de ani!

Când le-a fost prezentat un computer vechi, unul dintre copii l-a descris drept „o placă de bază cam mare”.

Confuzia a continuat când li s-a arătat un casetofon vechi. Un copil a exclamat: „Imaginați-vă să aveți acest casetofon și să-l cărați toată ziua, ascultând muzică! Ar fi... destul de greu!”

Un alt copil a strigat amuzat la vechiul casetofon: „Hei Google, pune Roar de Katy Perry”.

„Un decalaj generațional fascinant!”

Comentând despre cercetare, Amandeep Sanghera, șefa departamentului de matematică și limba engleză la Explore Learning, a declarat: „sondajul nostru `Back to School Rewind` a descoperit un decalaj generațional fascinant – și adesea amuzant. Este remarcabil cât de repede evoluează tehnologia din sălile de clasă. Obiectele care erau esențiale pentru părinți au devenit, în doar două sau trei decenii, relicve misterioase pentru copiii lor.

Această tehnologie veche poate acumula praf în dulap, dar ilustrează cât de repede se schimbă lucrurile în sălile noastre de clasă. Nu doar creta îi derutează pe copiii familiarizați cu tehnologia de astăzi – chiar și retroproiectorul, care a fost cândva obișnuit, este acum un artefact uluitor din trecut!

Deși este amuzant să vedem copiii nedumeriți de aceste tehnologii învechite, este totodată o amintire a oportunităților incredibile pe care tehnologia modernă le oferă în sălile de clasă.”

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Adolescenti





pixel