Un obicei simplu care îi ajută pe adulți sau pe copii să doarmă mai mult și mai profund: purtarea șosetelor!

Data publicării:
Un obicei simplu care îi ajută pe adulți sau pe copii să doarmă mai mult și mai profund: purtarea șosetelor! / FOTO: freepik.com @EyeEm
Un obicei simplu care îi ajută pe adulți sau pe copii să doarmă mai mult și mai profund: purtarea șosetelor! / FOTO: freepik.com @EyeEm

O odihnă bună este esențială pentru a ne simți bine, pentru a recupera energie și, în general, pentru ca organismul nostru să funcționeze corect. Totuși, pentru ca somnul să fie de calitate, există anumite cerințe pe care trebuie să le respectăm, cum ar fi să ne asigurăm că dormim la orele recomandate.



Cu toate acestea, din diverse motive, uneori ne este mai greu să adormim la culcare sau, odată adormiți, ne trezim în mijlocul nopții și petrecem mult timp fără să reușim să adormim din nou.

Potrivit unui expert în somn, există o soluție simplă care ne-ar putea ajuta să prevenim ambele situații, și aceasta constă într-un obicei simplu: purtarea șosetelor.

Dr. Chelsea Perry de la Sleep Solutions, citată de bebesymas.com, explică faptul că, deși inițial am crede că purtarea șosetelor ne ajută doar să ne menținem picioarele calde, acest obicei trimite de fapt un semnal special creierului nostru.

„Încălzirea picioarelor trimite un semnal către creier pentru a reduce temperatura centrală”

Într-un interviu, expertul explică faptul că, atunci când suntem pregătiți de somn, temperatura corpului nostru scade treptat, semnalizând creierului că este timpul să dormim. Purtarea șosetelor declanșează un proces numit vasodilatație distală, care îmbunătățește circulația sângelui și reduce temperatura centrală a corpului.

„Încălzirea picioarelor trimite un semnal către creier pentru a reduce temperatura centrală, indicând astfel că este timpul să te odihnești”, explică Dr. Perry, care este, de asemenea, membru al Academiei Americane de Medicină a Somnului și al Academiei Americane de Medicină Dentară a Visului.

Acest semnal ne ajută să adormim mai repede și să rămânem relaxați, facilitând un somn mai profund, deoarece contribuie la menținerea unei temperaturi corporale stabile pe parcursul nopții.

„Un mediu cald și constant pentru picioare poate reduce întreruperile și poate face somnul mai continuu”, subliniază Dr. Perry.

Dacă nu-mi place să port șosete?

Dacă nu ați purtat niciodată șosete în pat, adoptarea acestui obicei s-ar putea să vi se pară puțin dificilă. Pe de altă parte, există persoane pentru care senzația de a dormi cu șosete este neplăcută și, în loc să le ajute să adoarmă, poate avea efectul opus.

Indiferent de situația dumneavoastră, dacă purtarea șosetelor nu este o opțiune viabilă, există și alte măsuri pe care le puteți încerca, recomandate de dr. Perry și alți experți în somn.

Printre acestea se numără: o baie caldă înainte de culcare, așezarea unei sticle cu apă caldă în pat pentru câteva minute înainte de culcare sau adăugarea unei pături în zona picioarelor, astfel încât căldura să fie mai bine păstrată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel