Un tătic enumeră trăsăturile unui „tată leneș”: „Dacă ești bărbat și ai oricare dintre aceste caracteristici, tu ești motivul pentru care rata divorțurilor e mare!” / VIDEO

Data publicării:
Un tătic enumeră trăsăturile unui „tată leneș”: „Dacă ești bărbat și ai oricare dintre aceste caracteristici, tu ești motivul pentru care rata divorțurilor e mare!” / FOTO: captură video TikTok @beigedad
Un tătic enumeră trăsăturile unui „tată leneș”: „Dacă ești bărbat și ai oricare dintre aceste caracteristici, tu ești motivul pentru care rata divorțurilor e mare!” / FOTO: captură video TikTok @beigedad

Pe TikTok, un tată a întocmit o listă care definește, după părerea lui, ce înseamnă să fii un tată leneș. 



„Acestea sunt lucrurile care te fac un tată leneș”, spune el.

Încă de la început, acest tată, cunoscut ca @beigedad pe TikTok, își expune clar punctul de vedere: „Dacă îl dai constant pe copil soției tale când îți este greu și nici măcar nu încerci. Ești leneș. Crezi că, pentru că lucrezi în afara casei, ești scutit de treburile casnice? Ești leneș.”

Bărbatul este conștient că viziunea lui despre paternitate poate ofensa unii oameni, dar rămâne ferm pe poziții. „Văd deja comentariile care vin. Acest lucru se întâmplă tot timpul. Oamenii cred că sunt un tată care stă acasă. Nu este cazul. Lucrez 40 de ore pe săptămână la un job cu normă întreagă în afara casei. Am și un job secundar care îmi aduce încă 15 ore de muncă pe săptămână”, explică el.

Și totuși, ne asigură el, este un sprijin prețios pentru soția sa: „Fac totul. Continui să împachetez rufe, să spăl vase, să fac curățenie, toate treburile casnice. Nu este o scuză dacă lucrezi în afara casei tale”, insistă el.

„Tu ești motivul pentru care rata divorțurilor este atât de mare”

El își continuă monologul explicând de ce se adresează în special taților și nu doar soților sau partenerilor leneși. „Motivul pentru care acest lucru se aplică paternității este că atunci când ai un copil, există mai multe rufe și mai multă curățenie de făcut”.

Apoi, enumeră sarcini noi de îndeplinit dacă nu vrei să pari leneș: „Nu schimbi scutecele? Bebelusul este alăptat și nu cu biberonul? Crezi că să faci baie copilului tău nu este treaba ta? Ești leneș.”

Tatăl TikToker îi îndeamnă direct pe alți tați la responsabilitate. Apoi, se adresează direct mamelor: „Fiecare gospodărie este diferită. Dacă tu și soțul tău aveți un sistem foarte bun, acest videoclip nu este pentru voi. Dacă ești mamă și tatăl copilului tău se potrivește cu oricare dintre aceste caracteristici, fii îndrăzneață. Trimite-i acest videoclip.”

În cele din urmă, face apel la tați: „Dacă ești bărbat și ai oricare dintre aceste caracteristici, tu ești motivul pentru care rata divorțurilor este atât de mare. Trebuie să-ți dublezi eforturile. Dacă nu înțelegi ce spun, e în regulă. Poate că ești acel tată leneș”, conchide el.

@beigedad My videos arent for everyone and thats okay. Are you a lazy father? #parentsoftiktok #fatherhood #father #dadsoftiktok #dad #momtok ♬ original sound - Beige Dad | Fatherhood

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel