Un tribunal a amendat 22 de părinți cu aproximativ 4.000 lei, după ce copiii au lipsit în mod repetat de la școală

Data actualizării: | Data publicării:
Un tribunal a amendat 22 de părinți cu aproximativ 4.000 lei, după ce copiii au lipsit în mod repetat de la școală / FOTO: freepik.com @freepik
Un tribunal a amendat 22 de părinți cu aproximativ 4.000 lei, după ce copiii au lipsit în mod repetat de la școală / FOTO: freepik.com @freepik

Un tribunal francez a amendat 22 de părinți cu suma de 750 de euro (3.750 RON) din cauza absențelor repetate ale copiilor lor de la școală. 



„Educația este o obligație democratică, astfel încât copiii noștri să aibă acces la cunoaștere”, a declarat procurorul general în fața părinților convocați la tribunalul de poliție din Narbonne, un oraș din Franța, în urma numeroaselor absențe ale copiilor lor de la școală, relatează descopera.ro. Cei 22 de părinți, dintre care doar patru s-au prezentat la audiere, au primit o amendă de 750 de euro pentru „nerespectarea obligației de a-și trimite copiii la școală fără un motiv legitim”.

„Este responsabilitatea voastră să o trimiteți la școală”

„Ce fel de viață vreți pentru ea? Îi oferiți riscul de a suferi în viitor, de a nu avea un loc de muncă, de a trăi la marginea societății. Veți crea un adult nefericit”, i-a spus magistratul unei mame prezente la proces, a cărei fiică nu a fost la școală de un an, conform sursei citate. „Este responsabilitatea voastră să o trimiteți la școală”, a adăugat magistratul.

Procurorul a avertizat părinții că, începând de anul viitor, vor fi convocați și că „fiecare zi de absenteism nejustificat va duce la o amendă”.

Pentru a combate absenteismul, procuratura a introdus un nou sistem în care directorii de școli raportează toate absențele nejustificate direct autorității educaționale și apoi procuraturii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel