Un truc eficient de la o educatoare pentru copiii tăi pentru a-și îmbunătăți comportamentul: „Cuvintele sunt puternice”

Data publicării:
Un truc eficient de la o educatoare pentru copiii tăi pentru a-și îmbunătăți comportamentul: „Cuvintele sunt puternice” FOTO: freepik.com @boggy
Un truc eficient de la o educatoare pentru copiii tăi pentru a-și îmbunătăți comportamentul: „Cuvintele sunt puternice” FOTO: freepik.com @boggy

Uneori, a face copiii să ne asculte este mai ușor decât credem. Și o putem obține fără să țipăm. Acesta este trucul recomandat de o educatoare de copii de renume internațional.



Una dintre marile bătălii pierdute din lumea părinților este ca micuții să asculte mereu. Experții sunt de acord în a afirma că este normal ca un copil să nu asculte și să-și ignore părinții pentru că face parte din dezvoltarea lor.

În ciuda acestui fapt, cu toții ne dorim ca micuții să aibă un comportament exemplar. Și știm, de asemenea, că există momente în care nicio tehnică sau tactică nu funcționează. Chiar știind că nu există comportamente bune și rele și că singurul lucru pe care trebuie să-l facem ca părinți este să-i ajutăm pe cei mici să-și consolideze un comportament civic și respectuos, atât cu ei înșiși, cât și cu ceilalți, este bine ca aceștia să respecte limite. 

Pentru aceasta, sunt mulți experți care se ocupă să ne pună la dispoziție instrumente care, după părerea lor, sunt bune în acest scop.

Una dintre ele este Elaine Taylor-Klaus, o renumită educatoare americană care tocmai a publicat cartea „Complex Children”, în care le oferă părinților diferite trucuri pentru a îmbunătăți comportamentul minorilor de orice vârstă.

Citește și „Te urăsc, tată!”, „Ești cea mai rea mamă!”. Afirmațiile de la copii care îți pot prăbuși lumea: Cum să reacționezi la aceste situații?

Cuvinte codificate: Strategia pentru îmbunătățirea comportamentului copilului

 

Expertul spune că unul dintre cele mai comune moduri prin care ne controlăm copiii este prin limbaj. „Fie că sunt pozitive sau negative, cuvintele sunt puternice”, spune ea în lucrarea sa. Și asta, în opinia sa, „sabotează” într-un fel nevoia de independență a celor mici.

Educatoarea face o serie de recomandări pentru a avea grijă de modul în care le abordăm. Și printre recomandări, ea dă asigurări că aceste cuvinte cod sunt una dintre cele mai eficiente modalități de a-i determina pe micuți să-și corecteze comportamentul fără a pune sub semnul întrebării nevoia lor de independență și autonomie.

„Cuvintele de cod, cum ar fi o parolă sau o abreviere, sunt folosite pentru a comunica rapid și pe scurt”, explică Taylor-Klaus. „Colaborează cu copiii tăi pentru a crea cuvinte cod care semnalează un comportament de îmbunătățit. Obțineți consimțământul lor, lăsându-l să aleagă cuvântul”, îi sfătuiește ea pe toți părinții în cartea sa.

Cu alte cuvinte, ceea ce își propune expertul este să avem un fel de cuvinte secrete pe care, rostindu-le, copilul să știe exact ce vrem de la el fără a fi nevoie să ridicăm tonul vocii. De exemplu, o „oprire” ar putea indica faptul că el este pe cale să-și piardă controlul și noi, ca părinți, putem lua măsuri înainte ca o criză de furie să apară.

Vezi și Copilul are un tantrum în magazin sau în parc? Trucuri eficiente de la specialiști pentru ca micuții să nu mai țipe în public

 

Cum să creați cuvinte cod pentru a îmbunătăți comportamentul copilului

 

2. -imagine fara descriere- (un-truc-eficient-de-la-o-educatoare-pentru-copiii-tai-pentru-a-si-imbunatati-comportamentul-cuvintele-sunt-puternice-2_73932400.jpg)

SURSA FOTO: freepik.com @boggy

Pare ușor, dar este chiar atât de ușor să formulezi cuvinte de cod și să-i faci pe copii să le folosească în orice situație?

Mai întâi va trebui să facem brainstorming împreună cu copilul pentru a alege care vor fi „cuvintele noastre de cod” (poate fi oricare: copac, broccoli, înghețată...). Apoi, va trebui să definim ce comportament dorim să îmbunătățim cu fiecare cuvânt. Desigur, expertul recomandă să începeți cu ceva simplu. Cel mic va fi cel care alege cuvântul pe care să-l folosească.

După ce alegeți cuvântul, oferiți un timp de testare, pentru a vă asigura că acel cuvânt funcționează.

În sfârșit, va fi necesar să lăsați spațiu pentru a revizui și modifica cuvintele atunci când este necesar.

„Învățați din ceea ce funcționează și ce nu”, spune educatoarea.

Citește și Nu îți mai critica partenerul în fața copiilor! Are un impact devastator asupra micuților tăi

 

Exemple de cuvinte cod pentru copii

 

Pentru a face totul mai clar, Elaine Taylor-Klauss oferă o listă de cuvinte cod folosite în familia ei:

Înghețată cu broccoli pentru a exprima momentul în care cuiva din familie îi este foame.

Gumă este folosit atunci când știu că micuțului nu îi va plăcea ceea ce va spune mama sau tata, dar totuși trebuie să spună.

Funie este cuvântul copiilor atunci când sunt pe cale să își piardă calmul.

Nu provocați ursulețul, acest lucru este formulat atât de ea, cât și de partenerul ei atunci când doresc ca micuții să-și lase fratele în pace.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel