UNICEF: 41,5% dintre copiii din România, în risc de sărăcie şi excluziune socială

Data publicării:
UNICEF 41,5% dintre copiii din România, în risc de sărăcie şi excluziune socială / FOTO: freepik.com@pressfoto
UNICEF 41,5% dintre copiii din România, în risc de sărăcie şi excluziune socială / FOTO: freepik.com@pressfoto

Un raport recent arată că 41% dintre copiii din România trăiesc în condiții de sărăcie și sunt expuși riscului de excluziune socială. 



Conform unui comunicat al UNICEF, 41,5% dintre copiii din România se află în prezent în risc de sărăcie şi excluziune socială, acesta reprezentând un procent dublu faţă de media europeană. Această statistică alarmantă subliniază provocările majore cu care se confruntă tinerii din țară, evidențiind necesitatea unor măsuri urgente pentru a îmbunătăți condițiile de viață și a oferi oportunități egale pentru toți copiii. Sărăcia și excluziunea socială au efecte devastatoare asupra dezvoltării copiilor, afectându-le educația, sănătatea și perspectivele de viitor.

„La 35 de ani de la adoptarea Convenţiei cu privire la drepturile copilului, cel mai ratificat tratat de drepturile omului din istorie, implementarea Planului naţional de acţiune al garanţiei europene pentru copii este oportunitatea generaţiei de astăzi de a schimba radical vieţile a 500.000 de copii din România care se află în risc de sărăcie şi excluziune socială”, au afirmat reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), ai UNICEF şi ai Boardului Copiilor din România.

„Garanţia pentru copii” este o recomandare adoptată de Consiliul Uniunii Europene în anul 2021 pentru a se asigura că toate statele membre întreprind acţiunile necesare pentru a „garanta” tuturor copiilor din UE, în special celor mai vulnerabili, acces la servicii de calitate şi gratuite sau la preţuri accesibile pentru a contracara sărăcia şi excluderea socială a acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





pixel