Unii experți cred că scrisul de mână ar putea schimba lumea

Data publicării:
Unii experți cred că scrisul de mână ar putea schimba lumea / FOTO: freepik.com@ jcomp
Unii experți cred că scrisul de mână ar putea schimba lumea / FOTO: freepik.com@ jcomp

Procesele de predare și învățare au evoluat în timp



Un exemplu relativ recent în acest sens este utilizarea dispozitivelor electronice în școlile din alte țări, unde copiii folosind tablete ca instrumente de învățare.

Cu toate acestea, în ciuda faptului că avem tot accesul la informații la îndemâna celor dragi, utilizarea acestui tip de dispozitiv reprezintă un mare avantaj față de cărțile fizice tradiționale, facilitând accesul la ceea ce dorim să învățăm.

După cum știm, scrisul este unul dintre acele lucruri care sunt esențiale de învățat în viață, ne poate ajuta să comunicăm și să stocăm informații în scris. Așadar, putem să scriem mesaje, să luăm notițe despre ceva care ne interesează și chiar să scriem amintiri sau lucruri importante.

Dar, pe lângă faptul că este un instrument de comunicare de bază, scrisul de mână are un alt beneficiu: ne ajută creierul și memoria, lucru.

În cazul copiilor, studiul „De ce scrie o mână celor mai inteligenți copii”, realizat de cercetătorii de la Universitatea Norvegiană de Știință și Tehnologie, a constatat că această practică creează mult mai multă activitate în părțile senzoriale și motorii ale creierului. 

Citește și „Costul ascuns al „liniștii” copiilor, părinților și povestea mandarinei. Dragoș Pătraru: „Sunt trei concluzii clare!”

În plus, rezultatele au arătat că scrisul de mână îi ajută pe copii să învețe mai mult și să-și amintească mai bine, deoarece creierul este mult mai activ atunci când scrie de mână decât atunci când scrie pe tastatură.

Ceea ce se întâmplă este că scrisul de mână este o experiență senzorială: multe simțuri sunt activate atunci când apăsăm stiloul pe hârtie, văd literele pe care le-am scris și ascultăm sunetul pe care l-am scos în timp ce am scris.

Lumea se transformă în hârtie și creion

Cu ceva timp în urmă au fost vești că unele țări, în special cele europene, închideau ecranele pentru a reveni la cărți. Un exemplu în acest sens este Suedia, care a decis să se întoarcă în privința utilizării ecranelor pentru a observa că înțelegerea citirii a elevilor era din ce în ce mai înrăutățită.

Dar folosirea telefoanelor mobile, a tabletelor și a computerelor pe podea afectează înțelegerea a ceea ce citim, dar afectează și reținerea a ceea ce noi înșine notăm. Potrivit unei investigații efectuate cu studenți, trei studii diferite au demonstrat că studenții care au luat notițe pe laptopuri au avut rezultate mai proaste, comparativ cu cei care au luat notițe manual.

Și se pare că și în Statele Unite susțin această idee, recent s-a aprobat în California ca copiii din școala primară să învețe să scrie în cursivă ca parte a educației lor: „Știm că nu putem exclude tehnologia, dar știm și că dacă vrem să avem Pentru copii cu cea mai bună performanță, cea mai bună memorie și cel mai bun proces, trebuie să facem ceva ce s-a întâmplat de multă vreme: să scriem”, spune într-un interviu șeful districtului școlar Michelle Rodriguez.

Acestea sunt câteva dintre principalele motive pentru care în multe locuri oamenii aleg să scrie din nou de mână, dar de acord cu unii experți, ei pot schimba lumea. Acesta este ceea ce spune Alexander Poirier, vicepreședintele Blackwing, o companie de producție de creioane.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





pixel