Universitățile pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere

Data publicării:
Universitățile pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere / FOTO: freepik.com@ lookstudio
Universitățile pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere / FOTO: freepik.com@ lookstudio

Vești bune pentru universitățile din România



Universitățile de stat acreditate pot depune proiecte pentru construcția și modernizarea căminelor, cantinelor și pentru spații de recreere pâna pe 26 iulie, în runda II-a pentru două apeluri de 70 de milioane de euro, lansate de Ministerul Educației.

Cel puțin 40% din infrastructura nou construită este destinată studenților proveniți din medii defavorizate, conform Ghidurilor.

Construirea unui cămin studențesc nou în Regie a fost proiectul cu cel mai mare punctaj în apelul privind construcția infrastructurii universitare.

Alocarea financiară a apelului de proiecte pentru construcția de cămine universitare este de 43.028.568 de euro, iar pentru modernizarea infrastructurii universitare (spații de recreere și cazare) este de 27.275.000 de euro, conform comunicatului Ministerului Educației. În total, sunt disponibili 70 de milioane de euro, potrivit Edupedu.ro.

Solicitanții eligibili sunt toate tipurile de instituții de învățământ superior de stat acreditate.

Apelurile sunt de tip competitiv, cu termen limită de depunere. Finanțarea se alocă în funcție de punctajul obținut, în limita bugetului disponibil. 

În cadrul ambelor apeluri, proiectele se depun exclusiv online, prin platforma electronică dedicată PNRR, disponibilă la adresa https://proiecte.pnrr.gov.ro, în perioada 19.06.2024-26.07.2024, ora 17:00, a anunțat Ministerul Educației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel