Urmați acești 10 pași pentru a vă motiva copilul

Data publicării:
Fotografie de la Antonius Ferret/ Pexels
Fotografie de la Antonius Ferret/ Pexels

Înțelegerea a ceea ce vă motivează copilul și chiar și pe dvs. poate fi o sarcină provocatoare. Motivația nu este întotdeauna disponibilă, mai ales dacă scopul final nu este clar vizibil.



Așa cum adulții se confruntă cu această provocare, și copiii variază în ceea ce privește nivelul lor de motivație. Compararea nivelurilor de motivație ale copiilor de astăzi cu cele ale generației părinților lor relevă faptul că copiii de astăzi pot fi mai puțin motivați.

Această diferență ar putea fi atribuită unei varietăți de factori, inclusiv stilurilor parentale în evoluție. Să vedem cum să motivăm un copil astăzi?

Cum să motivezi un copil?

Motivația copilului este importantă pentru dezvoltare. Unii indivizi au nevoie de o împingere blândă, de puțină încurajare sau, uneori, de mai mult, pentru a-i pune pe calea cea bună.

Cheia este să găsiți un echilibru și să evitați să insistați prea tare, deoarece poate provoca rezistență sau disperare. Cheia, totuși, este de a încuraja și de a cultiva motivația interioară a copilului. Urmați acești 10 pași pentru a vă motiva copilul.

1. Stabiliți obiective împreună

Stabilește-ți obiective pe termen scurt și lung cu copilul tău. Asigurați-vă că aceste obiective sunt realiste și necesită angajament. Ajutați-vă copilul să aleagă obiectivele potrivite.

2. Creați un plan

Elaborarea unui plan este esențială pentru a-ți atinge obiectivele. Lucrați cu copilul dumneavoastră pentru a crea o strategie pas cu pas pentru a-și atinge obiectivele.

3. Încurajează competiția sănătoasă

Susține-ți copilul să se implice într-o competiție sănătoasă. Fie că este vorba de a excela într-o competiție sau de a câștiga un trofeu, subliniază mai degrabă aspectele pozitive ale competiției decât cele negative sau slabe.

2. Fotografie... (pexels-gabby-k-5062815_13131100.jpg)

Fotografie de la Monstera Production/ Pexels

4. Arată interes real

Aflați despre interesele copilului dvs. participând în conversații. Ascultă cu atenție și exprimă un interes sincer față de hobby-urile lor, confirmând că ești deschis să le împărtășești bucuria.

5. Sărbătorește realizările

Recunoașteți și sărbătoriți realizările copilului dvs. Exprimă mândrie pentru munca lor grea și dăruire. În timp ce recompensele ocazionale sunt utile, recompensa reală este în sensul realizării.

6. Cultivați pasiunea

Încurajează-ți copilul să-și exploreze pasiunile. Acest lucru poate dura timp, așa că oferă sprijin continuu pe măsură ce își explorează interesele și ajută-i să descopere ceea ce îi atrage cu adevărat.

7. Oferă un stimulent

Exprimă-ți încrederea în abilitățile copilului tău. Combate orice îndoială sau temeri exprimându-ți în mod constant credința în potențialul lor.

8. Rămâneți pozitiv

Aveți o atitudine pozitivă și optimistă față de copiii dvs. Evitați să vă exprimați teama sau îndoiala, deoarece acest lucru le-ar putea afecta încrederea. O abordare pozitivă încurajează o viziune veselă asupra sinelui și a realizărilor sale.

9. Tratează pozitiv presiunea colegilor

În doze mici, presiunea colegilor poate motiva. Subliniați aspectele pozitive ale influenței colegilor, cum ar fi încurajarea performanțelor mai bune în mediul academic sau în sport. Cu toate acestea, urmăriți și asigurați-vă că rămâne constructiv.

10. Încurajați entuziasmul

Inspirați-vă copilul să fie entuziasmat de obiectivele și aspirațiile sale. Arată-ți entuziasmul, deoarece energia pozitivă și adrenalina îi pot motiva să muncească din greu și să fie mulțumiți de eforturile lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel