Urmează să vă mutați? Iată cum să-ți pregătești copilul. Nu subestima această experiență nouă pentru el

Data publicării:
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

Trebuie să vă mutați, dar încă nu le-ați spus copiilor? Mutarea este o experiență provocatoare și stresantă pentru adulți, dar poate avea repercusiuni asupra copiilor tăi care pot fi evitate.



Dacă îi ceri unui copil să numească o experiență stresantă din viață, el va răspunde cu siguranță: mutatul în altă casă sau în alt oraș.

Asamblarea cutiilor, alegerea obiectelor pe care să le păstrați și pe care să aruncați, sunt câteva dintre sarcinile unei misiuni aproape imposibile.

Și ca să nu mai vorbim de mutarea în alt oraș. În plus, pentru cei mici această situație reprezintă o amenințare pentru lumea lor, pe care o cunosc.

Acest lucru duce la dublu stres, ceea ce face deseori dificil să vedem partea pozitivă a situației. Din acest motiv, în acest articol vă vom oferi câteva sfaturi despre cum să vă pregătiți copilul pentru o mutare.

Cum să-ți pregătești copilul pentru o mutare: aspecte de luat în considerare

Mutarea necesită o bună organizare și anticipare. În general, acordăm o atenție deosebită manifestărilor fizice ale stresului. Cu toate acestea, emoțiile care sunt trezite în acest proces sunt fundamentale și nu trebuie lăsate deoparte.

Iată câteva sfaturi de luat în considerare împreună cu copiii tăi înainte și în timpul mutării.

Înainte de a te muta

Este important să vă faceți timp pentru a explica copiilor voștri de ce vă mutați. Găsiți o modalitate de a avea o conversație cu ei, astfel încât să nu se simtă lăsați în afara deciziei.

Generați spații de comunicare în care își pot exprima emoțiile: ceea ce îi îngrijorează și ceea ce generează frică. De asemenea, este important ca adulții să încerce să rămână pozitivi și să nu elimine anxietatea asupra copiilor.

Este important să-i invitați pe cei mici să urmeze procesul. Adică să-i înveți că mutatul are loc într-o perioadă de timp și că nu este un eveniment care se întâmplă peste noapte.

Atribuiți-le câteva responsabilități în funcție de vârsta lor, cum ar fi să-și împacheteze hainele, să le așezați împreună într-o cutie sau să vă ajutați să le puneți deoparte. În acest fel, ei vor participa activ la proces.

De asemenea, petreceți ceva timp distrându-vă. De exemplu, încurajați-i să deseneze pe cutii sau să pregătească etichete. Mai ales cele care vor conține lucrurile lor.

Atribuiți-le câteva responsabilități în funcție de vârsta lor, cum ar fi să-și împacheteze hainele, să le așezați împreună într-o cutie sau să vă ajutați să le puneți deoparte. În acest fel, ei vor participa activ la proces.

2. Fotografie... (pexels-kindel-media-6994181_60386500.jpg)

Foto: Kindel Media/ Pexels

De asemenea, petreceți ceva timp distrându-vă. De exemplu, încurajați-i să deseneze pe cutii sau să pregătească etichete. Mai ales cele care vor conține lucrurile lor.

Dacă este posibil, organizează o vizită în cartierul în care vor locui și arată-le locuri care i-ar putea interesa. De exemplu, o piață, un club sau noua școală.

O mutare este un moment bun pentru a scăpa de lucrurile care nu mai sunt folosite, dar această regulă nu se aplică întotdeauna copiilor. Pentru unii, gândul de a renunța la bunurile lor poate fi supărător, așa că nu-i forța să o facă.

Adolescenții pot fi mai reticenți în a se muta, deoarece grupul lor de prieteni este foarte important în această etapă a vieții lor.

Intrarea într-o școală nouă și într-un nou grup de colegi poate fi cu adevărat provocatoare. Pe cât posibil, este o idee bună să vă planificați mutarea către sfârșitul anului școlar.

3. Fotografie... (pexels-pavel-danilyuk-8294774_53752800.jpg)

Foto: Pavel Daniliuk/ Pexels

După transfer

Nu este recomandat să opriți contactul cu prietenii sau rudele care frecventau casa. Mai ales dacă mutarea are loc în alt oraș sau țară. O scuză bună este să îi sunați pentru a le spune cum este noua casă sau cartier.

De asemenea, puteți organiza excursii pentru familii sau prieteni și le puteți cere copiilor să-și arate casa. Aceasta este o modalitate de a prelua proprietatea asupra spațiului și de a începe să-l vezi cu alți ochi.

Pe cât posibil, încercați să mențineți programele și rutina pe care le aveau anterior. Acest lucru îi ajută să aibă un sentiment de stabilitate și control asupra situației. Și, prin urmare, oferă securitate într-un mediu atât de schimbător.

Pregătirea copilului pentru o mutare: de ce este important?

Mutarea este o experiență stresantă pentru toată lumea. Acest memento va permite familiei să înțeleagă și să accepte orice emoții care apar în timpul procesului.

De asemenea, va ajuta să o planificați și să o anticipați, astfel încât să nu fie trăită ca ceva negativ de către copii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





pixel