(VIDEO) „Părinții naturii” refuză să îi învețe pe copii să citească: „Vor învăța singuri când vor fi pregătiți”

Data publicării:
Sursa Foto YouTube Channel 9
Sursa Foto YouTube Channel 9

Fiecare alege educația pe care o consideră cea mai bună pentru copiii lor și nimeni nu ar trebui să-și permită să se amestece prea mult cu ea atâta timp cât nu dăunează libertății sau sănătății copiilor. 



În acest articol vă vom relata povestea Richard Bell și al soției sale Liadhan. Această pereche de părinți neobișnuiți trăiește în contact strâns cu natura și își crește copiii într-un mod destul de unic. În ceea ce privește educația lor „clasică”, putem spune că este total absentă în primii ani ai copilăriei, atât de mult încât copiii lor cei mai mici nu știu să scrie și să citească.

Ce răspuns au Richard și Liadhan la întrebări curioase despre motivul pentru care nu își învață copiii să citească: „Ei vor învăța singuri când vor fi pregătiți.”

Ei se definesc drept „părinții naturii” deoarece locuiesc în aer liber într-o casă ce duce la ideea de camping. Copiii lor, 5 la număr, nu primesc o educație școlară tradițională, ci învață singuri când „se simt pregătiți”. Cei mai mari au învățat să scrie și să citească la 9-10 ani, în timp ce cei mai mici știu să recunoască cuvintele dar nu știu să citească.

„Avem o abordare naturală a învățării”, au spus Richard și Liadhan, „ceea ce înseamnă că oferim un mediu copiilor noștri și le facilităm oportunitățile de a observa, învăța și de a analiza diverse lucruri”. Altfel spus, copiii nu merg la școală.

După cum am menționat, doar cei doi copii mai mari, știu să citească și să scrie, în timp ce ceilalți 3 recunosc cuvintele: „Îi vedem dezvoltându-se singuri și știm că în curând vor deveni cititori pricepuți. Nu intrămîn panică pentru că vor citi când vor fi gata.”

Vezi și: Copilul tău are dificultăți la citit? Iată câteva sfaturi despre cum să îl ajuți 

Evident, abordarea lor „naturală” de a-și crește copiii a provocat destule discuții în rândul utilizatorilor care au cunoscut povestea lor. Unii chiar i-au acuzat de „abuz”, deoarece părinții și-ar priva copiii de competențe de alfabetizare, hotărând voluntar să nu-i învețe să citească.

Însă, printre internauți au fost și cei au liniștit pe toată lumea spunând că în țările scandinave, școlile și părinții se concentrează doar pe joacă în copilărie și mulți copii nici măcar nu încep să citească până la vârsta de șase sau șapte ani, sau când sunt pregătiți.Un subiect controversat care a stârnit discuții și cu siguranță va continua să stârnească discuții. 

Youtube video image

Vârsta la care un copil începe să învețe să citească poate varia de la un copil la altul și poate fi influențată de mai mulți factori, inclusiv dezvoltarea individuală a copilului și mediu. Cu toate acestea, majoritatea copiilor încep să învețe să citească în jurul vârstei de 5-7 ani, în timpul perioadei de grădiniță și școală primară.

Este important să înțelegem că fiecare copil este unic, iar ritmul său de dezvoltare poate varia. Unii copii pot învăța să citească mai devreme, în timp ce alții pot începe mai târziu. Este esențial să oferiți copilului un mediu în care să încurajați dezvoltarea limbajului și a abilităților de citire, dar fără presiune sau așteptări nerealiste.

Citește și: 

(VIDEO) Câinele de familie alertează părinții cu privire la abuzurile suferite de copilul lor

Benjamin și Hope Jordan, un cuplu din Carolina, au vorbit despre experiența lor: aveau nevoie de cineva care să aibă grijă de fiul lor,  Finn, care avea doar 7 luni. Desigur, din moment ce nu cunoșteau pe nimeni de încredere, s-au bazat pe CV-urile persoanelor intervievate pentru acea sarcină delicată și pe impresia pe care o avuseseră despre diverșii candidați... Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii
Tagurile articolului: alfabetizare copii parintii naturii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel