Vrei să crești copii de succes? Învață-i cel puțin unul dintre aceste cinci lucruri

Data publicării:
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Probabil că fiecare părinte își dorește ca copiii să fie muncitori, ascultători și de succes. Din fericire, există multe căi către succes. Alege-o pe cea potrivită și învață-i pe cei mici cel puțin una dintre următoarele 5 lucruri.



Steve Jobs credea că ceea ce separă oamenii de succes de cei fără succes este faptul că ei știu să ceară ajutor. Oprah Winfrey spunea că succesul presupune să știi care sunt podurile pe care trebuie să le arzi și care sunt cele pe care să le traversezi

Oamenii de mai sus au un lucru în comun – nu s-au născut cu succes, dar au învățat cum să fie lideri și cum să construiască o afacere. Și copiii tăi pot fi și așa cum crești copii de succes? Învață-i cel puțin 1 dintre aceste 5 lucruri!

1. Învață-i că răbdarea contează

Învață-ți copiii că răbdarea are un efect important. În loc să fii impulsiv, încurajează-l să se gândească înainte de a vorbi. Învățarea acestora  formează baza pentru conversații ulterioare.

2. Lasă-i să se concentreze asupra rezultatelor pozitive

Dacă copiii tăi vor să facă o schimbare, învață-i să se concentreze asupra rezultatelor pozitive pe care le va aduce. Vrei să-i duci într-un loc mai bun, nu să vorbești despre ceea ce ar trebui să evite pe parcurs.

3. Lasă-i să îndrăznească să-și exprime punctul de vedere

Cercetările au arătat că oamenii preferă competența pentru că o echivalează cu încrederea și capacitatea. Un vorbitor încrezător are o influență atât de pozitivă asupra unui individ încât îi schimbă obiceiurile. Învață-ți copiii să fie îndrăzneți. Ar trebui să evite cuvinte precum „Cred”. Dacă ei cred că ceva va funcționa, ar trebui să spună doar că ”va funcționa”.

4. Nu-ți fie frică să arăți emoție

A plânge sau a trânti ceva este normal. Copilul poate arăta că îi pasă. Învață-ți copiii să fie ei înșiși. Copilul tău ar trebui să se simtă liber pentru că va fi doar atât de convingător.

5. Lasă-i să aibă dreptate

Oamenii persuasivi înțeleg cum să creeze și să transmită mesajele lor. Cu toate acestea, mesajul trebuie să fie cheie. Învață-ți copiii să fie clari și conciși.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





pixel