Vrei să prepari acasă o PIZZA PERFECTĂ? Greșeli pe care le facem adesea când pregătim pizza

Data publicării:
Foto: Freepik @freepick
Foto: Freepik @freepick

Vi se întâmplă și vouă ca pizza pe care o faceți acasă să nu fie niciodată la fel de crocantă și de gustoasă ca cea de la pizzerie? Ce faci greșit?



Prepararea pizza este foarte simplă la prima vedere, o sarcină ușoară — frământați aluatul, acoperiți-l cu sos de roșii, stropiți cu brânză și adăugați șuncă și oregano.

Dar, deși este un fel de mâncare foarte simplu, câteva mici precauții sunt esențiale pentru a face pizza de casă cu adevărat perfectă.

De multe ori micile detalii decid dacă pizza va fi crocantă sau nu.

Să aruncăm o privire la cele mai frecvente greșeli pe care le facem atunci când facem pizza acasă și cum le putem evita.

Ești un mare fan al brânzei?

Aici se poate ascunde una dintre cele mai mari greșeli, motiv pentru care pizza ta nu este perfectă. Prea multă brânză, în special Mozzarella, ar putea face ca brânza să se topească și să elibereze prea mult lichid în timpul gătirii.

2. Foto: Free... (vrei-sa-prepari-acasa-o-pizza-perfecta-greseli-pe-care-le-facem-adesea-cand-pregatim-pizza-2_04281200.jpg)

Foto: Freepik @KamranAydinov

Aceasta înseamnă că aluatul va fi moale, umed și nu atât de crocant pe cât ar trebui. Același lucru este valabil și pentru brânzeturile semitare precum gouda, care pot impregna în exces aluatul cu grăsime.

Vrei un aluat subțire, crocant, dar umplutura ajunge întotdeauna pe foaia de copt?

Întinderea aluatului este un pas important în prepararea pizza. Cheia este să întindeți aluatul cu mișcări blânde pentru a-l păstra flexibil și aerisit.

Nu folosi o rolă, deoarece aceasta va comprima prea mult aluatul și va pierde lejeritatea pe care vrem să o obținem. De asemenea, asigurați-vă că aluatul este la temperatura camerei, astfel încât va fi mai ușor de întins fără a se rupe.

3. Foto: Free... (vrei-sa-prepari-acasa-o-pizza-perfecta-greseli-pe-care-le-facem-adesea-cand-pregatim-pizza-3_43436600.jpg)

Foto: Freepik @freepik

Cui nu-i place pizza plină de toppinguri?

Prea multă umplutură poate face ca aluatul să nu fie gătit corespunzător și să nu fie crocant. Mai multe ingrediente înseamnă mai multă greutate și mai multă umiditate, ceea ce duce la un aluat moale care nu se gătește corect.

În loc să fie crocantă, pizza se va înmuia. Cel mai bine este să lăsați unele părți din pizza fără toppinguri, astfel încât aluatul să poată respira și să-și mențină crocantul.

Temperatura corectă de gătire face o mare diferență în rezultatul final al pizza

Unul dintre cele mai mari secrete pentru o pizza perfectă de casă este să încălziți bine tava înainte de coacere. Pune tava de copt la cuptor si incinge-o.

Transferați apoi cu grijă pizza pregătită în tava de copt fierbinte și puneți-o la cuptor. Acest lucru vă va asigura că partea inferioară a aluatului este gătită rapid și uniform.

De ce pizza din pizzerii ies atât de perfecte?

Pentru că sunt gătite la temperaturi foarte ridicate! În pizzerii, pizza se gătește la aproximativ 300 de grade, ceea ce nu este întotdeauna posibil cu cuptoarele casnice.

Dar pentru a obține un efect similar, preîncălziți cuptorul la cel puțin 250 de grade Celsius. Astfel, pizza ta va fi gătită în doar zece minute, iar rezultatul va fi un aluat crocant și o umplutură suculentă. Dacă doriți un plus de crocant, gătiți pizza la cel mai jos nivel al cuptorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Rețete pentru întreaga familie





pixel