Zile caniculare? Evită să consumi aceste alimente: Îți vor provoca senzație de cald și digestie lentă

Data publicării:
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels
Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

Știați că alegerea alimentelor potrivite poate juca un rol cheie în modul în care vă simțiți în zilele caniculare?



Este important să înțelegem că în zilele fierbinți de vară corpurile noastre funcționează diferit decât în ​​lunile mai reci. Datorită temperaturilor ridicate transpirația în exces și pierderea de lichide, ceea ce poate duce la deshidratare, oboseală și alte probleme de sănătate. Prin urmare, este esențial să ne ajustăm dieta, astfel încât corpul nostru să primească toate substanțele nutritive și lichidele necesare.

Unele alimente care pot face parte integrantă din dieta noastră pe tot parcursul anului nu sunt cele mai bune alegeri în timpul lunilor de vară. Ananasul, kiwi și iaurtul, deși sănătoase și gustoase, la căldură pot provoca probleme de digestie și încălzește organismul.

3. Fotografie... (pexels-freestockpro-7634357_35482200.jpg)

Fotografie de la Oleksandr P/ Pexels

În loc de aceste alimente, concentrați-vă pe alimente care vă vor ajuta să vă mențineți hidratat, răcoros și plin de energie pe tot parcursul zilei. Alimentele dulci, amare și acrișoare bogate în apă sunt alegerea ideală pentru zilele de vară.

Mâncare dulce pentru energie și răcoare

Alimentele dulci vă pot ajuta să vă mențineți plin de energie pe tot parcursul zilei. Fructele proaspete, cum ar fi piersici, pepeni, pepeni, căpșuni și cireșe sunt alegeri perfecte. Nu numai că sunt dulci în mod natural, dar conțin și multă apă, care este esențială pentru hidratare.

Pepenele verde este deosebit de revigorant deoarece este compus din peste 90% apă și conține electroliți care ajută la menținerea echilibrului fluidelor din organism. Pe lângă faptul că vă împrospătează, vă oferă și vitamine și minerale importante de care organismul dumneavoastră are nevoie pentru a funcționa optim.

Mâncare amară pentru sănătate și digestie

Este posibil ca alimentele amare să nu fie prima alegere pentru mulți, dar sunt foarte benefice pentru sănătatea ta, mai ales în lunile de vară. Sparanghelul și radicchio sunt exemple grozave. Sparanghelul este bogat în vitaminele A, C, E și K și acid folic și conține, de asemenea, multe fibre, care ajută la o digestie mai bună.

2. Fotografie... (pexels-rdne-8208772_11147500.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Ridichea ajută la digestia și detoxifierea organismului și stimulează funcția ficatului. Alimentele amare pot ajuta, de asemenea, la echilibrarea nivelului de zahăr din sânge și la îmbunătățirea metabolismului, ceea ce este deosebit de important pe vreme caldă, când corpul nostru este cel mai stresat.

Hrana astringentă pentru înviorare și protecție

Alimentele astringente precum merele, merișoarele, coacăzele și rodiile îți pot oferi o ușurare placută. Aceste alimente sunt bogate în antioxidanți care ajută la protejarea organismului de radicalii liberi cauzați de expunerea la soare.

În plus, alimentele astringente conțin adesea multe fibre, care sunt bune pentru digestie. Rodia este cunoscută în special pentru proprietățile sale antioxidante puternice și capacitatea de a îmbunătăți circulația sângelui.

Alimente bogate în apă pentru hidratare

În zilele fierbinți de vară este esențial să refaceți lichidele pierdute prin transpirație. Mâncarea bogată în apă vă poate ajuta foarte mult în acest sens. Castraveții, roșiile, dovleceii, salata verde, ardeii și pepenele verde sunt exemple grozave. Castraveții sunt alcătuiți aproape în întregime din apă și conțin și vitaminele K și C, care ajută la regenerarea pielii.

1. Fotografie... (pexels-kampus-8623393_20655400.jpg)

Fotografie de la Kampus Production/ Pexels

Roșiile sunt bogate în licopen, un antioxidant care protejează celulele de daunele solare. Dovleceii sunt ușor de digerat și conțin vitaminele A, C și acid folic, în timp ce salata verde este ușoară și răcoritoare și conține multă apă.

Ascultă-ți corpul

Nu în ultimul rând, ascultă-ți corpul. Toată lumea este diferită și ceea ce funcționează pentru altcineva poate să nu funcționeze pentru tine. Dacă anumite alimente vă fac să vă simțiți rău, eliminați-le din alimentație.

Acordați atenție semnelor de deshidratare, cum ar fi gura uscată, oboseală și urină închisă la culoare și acționați prompt. Asigurați-vă că vă bucurați de vară având grijă de sănătatea și bunăstarea dumneavoastră.

Vara este o perioadă minunată dacă știi să mănânci corect și să ai grijă de corpul tău. Aceste sfaturi vă vor face mai ușor să supraviețuiți valurilor de căldură și să vă bucurați de toată frumusețea pe care o aduce acest sezon.

Bucurați-vă de zilele însorite, împrospătați-vă cu alimente și băuturi potrivite și febra norocului nu strică starea de spirit de vară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila, Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Alimentatie si nutritie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel