Ziua Părinţilor de Îngeri. Iohannis a promulgat legea: Mamele și tații care au trecut prin o astfel de experiență, acces gratuit la consiliere psihologică

Data publicării:
Ziua Părinţilor de Îngeri. Iohannis a promulgat legea: Mamele și tații care au trecut prin o astfel de experiență, acces gratuit la consiliere psihologică / FOTO: freepik.com @igishevamaria
Ziua Părinţilor de Îngeri. Iohannis a promulgat legea: Mamele și tații care au trecut prin o astfel de experiență, acces gratuit la consiliere psihologică / FOTO: freepik.com @igishevamaria

„Ziua Părinților de Îngeri”, dedicată comemorării copiilor care au decedat la naștere sau până la vârsta de 18 ani, va fi marcată pe 15 octombrie. Conform unei legi promulgate miercuri de președintele Klaus Iohannis, părinții vor avea acces la zece ședințe de consiliere psihologică gratuită pentru o perioadă de șase luni.



Pentru a marca „Ziua Părinților de Îngeri”, autoritățile publice centrale și locale, precum și organizațiile neguvernamentale, pot organiza diverse evenimente și activități publice.

Zece ședințe de consiliere psihologică gratuită pe parcursul a șase luni

Legea prevede că părinții unui copil decedat în timpul sarcinii, la naștere sau până la împlinirea vârstei de 18 ani, indiferent dacă sunt sau nu asigurați în sistemul de asigurări sociale de sănătate la momentul decesului, beneficiază de zece ședințe de consiliere psihologică gratuită pe parcursul a șase luni.

Costurile pentru aceste ședințe vor fi acoperite din bugetul de stat, alocat Ministerului Muncii și Solidarității Sociale prin Agenția Națională de Plăți și Inspecție Socială și agențiile județene de plăți și inspecție socială, inclusiv cea din București, în baza unei hotărâri a Guvernului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





pixel